Η βιογραφική ταινία του Μπομπ Μάρλεϊ απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας

Καθοδόν η νέα ταινία του Reinaldo Marcus Green
18 Μαρτίου 2022 23:39
Η βιογραφική ταινία του Μπομπ Μάρλεϊ απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Paramount μόλις ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας για τη νέα βιογραφική ταινία που ετοιμάζει και η οποία θα αφηγηθεί τη ζωή του Μπομπ Μάρλεϊ. Συγκεκριμένα, το project που ακόμη δεν έχει τελική ονομασία θα καταφθάσει στις αίθουσές στις 12 Ιανουαρίου του 2024.

Την ταινία του θρυλικού ρέγκε καλλιτέχνης επιμελείται ο Reinaldo Marcus Green, ο οποίος πρόσφατα σκηνοθέτησε το King Richard που είναι υποψήφιο για 6 Όσκαρ. Σάρκα και οστά στον λατρεμένο τραγουδιστή θα δώσει ο Kingsley Ben-Adir, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων γνωστός για τους ρόλους του στα The OA, High Fidelity και Peaky Blinders.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του σκηνοθέτη στο Collider πέρυσι το Νοέμβριο, η ταινία θα εστιάσει κυρίως στη δημιουργία του άλμπουμ Exodus, το οποίο ηχογραφήθηκε το 1977 στο Λονδίνο, μετά την απόπειρα δολοφονίας του τραγουδιστή στη Τζαμάικα τον προηγούμενο χρόνο.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την πλοκή, αν και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποιες από λεπτομέρειες που μπορεί να καταλήξουν στην ταινία, δεδομένων των όσων συνέβησαν τη χρονική περίοδο γύρω από την οποία κυκλοφόρησε το Exodus και του αντίκτυπου που είχαν τα γεγονότα αυτά στη ζωή του Marley, στην επιτυχία του, στα προσωπικά του και στην υγεία του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Green συνεργάζεται για την ταινία με τον Ζίγκι Μάρλεϊ, τον γιο του πασίγνωστου καλλιτέχνη, καθώς με την χήρα του Μάρλεϊ, Ρίτα Μάρλεϊ, αλλά και με την κόρη του, Σεντέλα Μάρλεϊ, που θα εκτελεστικοί παραγωγοί.

Για την ιστορία, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές αντίστοιχες βιογραφικές ταινίες για μουσικούς να σημειώνουν τεράστια επιτυχία, όπως για παράδειγμα το Bohemian Rhapsody που κατάφερε να αποσπάσει μέχρι και διάκριση στα Όσκαρ ή το Rocketman που τα πήγε περίφημα στο box office.