Οριστικό: Η Amazon κλείδωσε το deal-μαμούθ με την MGM αξίας $8.5 δις

10 μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση μεταξύ των εταιριών
17 Μαρτίου 2022 17:23
Οριστικό: Η Amazon κλείδωσε το deal-μαμούθ με την MGM αξίας $8.5 δις

Μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στο χώρο της ψυχαγωγίας ολοκληρώθηκε σήμερα, καθώς η Amazon οριστικοποίησε την εξαγορά της MGM με ένα ποσό-μαμούθ που φτάνει τα $8.5 δισεκατομμύρια δολάρια

Η αρχική ανακοίνωση είχε γίνει τον Μάιο του 2021, αλλά οι δύο εταιρίες περίμεναν την έγκριση της FTC (Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ). Η FTC σύμφωνα με το Variety δεν δίνει την "έγκρισή" της σε τέτοιες εξαγορές αλλά είτε της αντιτίθεται προσπαθώντας να τις μπλοκάρει είτε όχι. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη μέχρι σήμερα και έτσι θεωρείται τελειωμένη υπόθεση. 

Η Amazon πλέον κατέχει την βιβλιοθήκη ταινιών και σειρών ενός στούντιο με πάνω από 100 χρόνια ιστορία, που θα ενσωματωθούν στον κατάλογο του Amazon Prime Video και όπως δήλωσε η ίδια: 

Η ιστορική, σχεδόν 100 ετών βιβλιοθήκη με πάνω από 4.000 ταινίες, 17.000 τηλεοπτικά επεισόδια, 180 βραβεία Όσκαρ και 100 βραβεία Emmy, θα συνοδεύει το Amazon Prime Video και τη δουλειά των Amazon Studios. 

Για την ιστορία η MGM ιδρύθηκε το 1924 και ο κατάλογός της περιλαμβάνει θρυλικές ταινίες όπως τα: James Bond, 12 Angry Men,” “Basic Instinct,” “Creed”, Rocky,” “Legally Blonde,” “Moonstruck,” “Poltergeist,” “Raging Bull,” “Robocop,”Silence of the Lambs,” “Stargate,” “Thelma & Louise,” “Tomb Raider,” “The Magnificent Seven,” “The Pink Panther, αλλά και σειρές όπως The Handmaid's Tale και Fargo