LOGAN: Πέντε χρόνια μετά την πιο θαρραλέα superhero ταινία όλων

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το "κύκνειο άσμα' του Hugh Jackman δια χειρός James Mangold
03 Μαρτίου 2022 15:51
LOGAN: Πέντε χρόνια μετά την πιο θαρραλέα superhero ταινία όλων

Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια, το "LOGAN" έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους, αφήνοντας μια για πάντα το αποτύπωμά του στο είδος των superhero ταινιών, χάρη στο χρυσό άγγιγμα του James Mangold, που ήταν γνωστός για τα "3:10 to Yuma" και "Walk the Line" τότε. 

Ήταν άλλωστε το κύκνειο άσμα του Hugh Jackman ως Wolverine, που παρά τα όσα ακούγονται κατά καιρούς εμμένει στην απόσυρσή του από τον ρόλο. Αυτή η ξεθωριασμένη, τσακισμένη western ταινία -επί της ουσίας- με ένα αδυσώπητο post-apocalyptic σκηνικό έγραψε ιστορία στο superhero είδος.

Η αλήθεια είναι ότι για το R-rating του τον δρόμο άνοιξε, ένα χρόνο πριν, η επιτυχία του Deadpool αλλά λίγη σημασία έχει αυτό, διότι μια τόσο δημιουργικά ελεύθερη ταινία για comic ήρωα δεν ξαναείδαμε. Πόσο μάλλον με τόση καθολική επιτυχία. 

"Δεν έχει φτιαχτεί με απόλυτο σκοπό να διασκεδάσει. Μιλάει για έναν άνθρωπο εξαντλημένο από τον αναπόδραστο και αέναο κύκλο βίας που ήταν η ζωή του. Μιλάει για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ζωής. Και το κάνει χωρίς συμβιβασμούς. Είναι σκληρό, ενοχλητικό και αληθοφανές. Ο Hugh Jackman πλέον, δεν παίζει τον Wolverine, είναι ο Wolverine ή καλύτερα, είναι ο Logan, στην κατά την άποψή μου καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του.

....Μερικά από τα λόγια που έγραψε ο Γιώργος Πρίτσκας τότε στο review μας για το Logan. 

Οι αριθμοί τότε μίλησαν επίσης εμφατικά καθώς κατάφερε να κάνει πάνω από $619 εκατ. εισπράξεις παγκοσμίως. Τότε ήταν η 3η πιο εμπορική R-rated ταινία όλων των εποχών αν και πλέον βρίσκεται στην 7η θέση, με ταινίες όπως Deadpool, Matrix Reloaded, It και Detective Chinatown 3 να το προσπερνούν. 

Όπως και να έχει το LOGAN θα το θυμόμαστε πάντοτε ως μια από τις καλύτερες ταινίες του κορεσμένου αναμφίβολα superhero είδους και σίγουρα ως την πιο θαρραλέα για την εποχή της. Και που ξέρετε ίσως κάποια μέρα να δούμε την άτυπη συνέχεια της ιστορίας της X-23...

Σας αφήνουμε με το συγκλονιστικό του trailer υπό τους ήχους του "Hurt" του Johnny Cash.