Ο σκηνοθέτης του "Νονού" ξαναχτυπά και κριτικάρει σφοδρά τις ταινίες της Marvel

"Φτιάξαν μία πρωτότυπη και την κάνουν ξανά, ξανά και ξανά" λέει ο Francis Ford Coppola
18 Φεβρουαρίου 2022 09:45
Ο σκηνοθέτης του "Νονού" ξαναχτυπά και κριτικάρει σφοδρά τις ταινίες της Marvel

Ο σκηνοθέτης του "Νονού" ξαναχτυπά με νέα δήλωση βάζοντας στο στόχαστρό του τις ταινίες της Marvel. Την ώρα που ο θρυλικός σκηνοθέτης Francis Ford Coppola ετοιμάζει την επόμενη ταινία του με τίτλο "Megalopolis", μίλησε στο GQ για την κατάσταση της βιομηχανίας του Χόλιγουντ και των ταινιών και το είδος των superhero και των γιγαντιαίων blockbuster δεν έλειψε από τη κουβέντα. 

Στη συνέντευξή του ο Coppola ουσιαστικά συμφώνησε με την άποψη του "copy-paste" που εξέφρασε ο σκηνοθέτης του "Dune", Denis Villeneuve και είπε τα εξής για τη βιομηχανία του τώρα: 

Κάποτε υπήρχαν ταινίες από στούντιο παραγωγής. Τώρα υπάρχουν ταινίες της Marvel. Και τι είναι μια ταινία της Marvel; Μια Marvel ταινία είναι μια πρωτότυπη ταινία που γίνεται ξανά, ξανά και ξανά και ξανά, ώστε να δείχνει διαφορετική. 

Συνεχίζοντας τη σφοδρή κριτική του όμως δεν γλίτωσε ούτε ο Villeneuve με τον οποίο συμφώνησε στις προηγούμενες δηλώσεις του. Κριτίκαρε επί της ουσίας ακόμη και τους ταλαντούχους ανθρώπους που χρησιμοποιούν "τις ίδιες σεκάνς": 

Ακόμα και οι ταλαντούχοι άνθρωποι -πάρε το Dune, του Denis Villeneuve για παράδειγμα, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος, χαρισματικός καλλιτέχνης και πάρε και το "No Time To Die" σε σκηνοθεσία Cary Fukunaga -όλοι τους ταλαντούχοι, χαρισματικοί καλλιτέχνες- και αν πάρεις τις δυο ταινίες, οι δυο μας θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τις ίδιες σεκάνς. Την ίδια σκηνή όπου τα αυτοκίνητα συγκρούονται το ένα με το άλλο. Όλες οι ταινίες αυτές έχουν τέτοια σκηνικά μέσα τους και σχεδόν "πρέπει" να τις έχουν, εάν είναι να δικαιολογήσουν το budget τους. Κάπως έτσι είναι οι καλές ταινίες και οι ταλαντούχοι δημιουργοί. 

Στο παρελθόν ο Coppola είχε αποκαλέσει 'απαίσιες' τις ταινίες της Marvel όταν είχε πρωτοξεσπάσει το ντιμπέιτ ύστερα από τις περιβόητες δηλώσεις του Martin Scorsese, ενώ και ο Denis Villeneuve τάχθηκε υπέρ της άποψης Scorsese