Το BioShock θα γίνει επιτέλους ταινία δια χειρός... Netflix

Μια ακόμη "καταραμένη" videogame ταινία θα έρθει στο προσκήνιο
15 Φεβρουαρίου 2022 19:09
Το BioShock θα γίνει επιτέλους ταινία δια χειρός... Netflix

Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και μιας ακυρωμένης βερσιόν (σε σκηνοθεσία Gore Verbinski), το BioShock αποκτά επιτέλους την δική του κινηματογραφική ταινία δια χειρός Netflix, όπως ανακοίνωσε ο streaming κολοσσός.

Η συμφωνία έγινε μεταξύ Netflix και της Take-Two Interactive, η οποία βρισκόταν στα σκαριά εδώ και ένα χρόνο σχεδόν όπως αναφέρει το THR, ενώ οι Vertigo Entertainment και Take-Two θα αναλάβουν το κομμάτι της παραγωγής. Ακόμη όμως δεν έχει προσληφθεί καν σεναριογράφος, πόσο μάλλον σκηνοθέτης και cast στο project, επομένως είναι πολύ νωρίς και να δοθεί οποιοδήποτε παράθυρο κυκλοφορίας. 

Το BioShock κυκλοφόρησε το 2007 από την 2K Games δια χειρός της Irrational Games, με director τον Ken Levine και αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών κατά γενική ομολογία.

Έκτοτε έχει πουλήσει πάνω από 39 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως συνολικά συμπεριλαμβανομένων των BioShock, BioShock 2, BioShock: Infinite και τις επανακυκλοφορίες, τα διάφορα bundles και τα πρόσφατα remasters τους. 

Λίγα λόγια για το story

Έχοντας στοιχεία sci-fi, δράσης και τρόμου το Bioshock έχει να κάνει με μια υποθαλάσσια πόλη ονόματι Rapture, της οποίας η κοινωνία αποσυντέθηκε ύστερα από έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της εξαιτίας ενός γενετικά τροποποιημένου ορού, τα οποία προσφέρουν διάφορες υπερφυσικές ικανότητες (plasmids). Οι splicers όπως λέγονται πλέον οι εθισμένοι αυτοί άνθρωποι ζουν με τον τρόμο των Big Daddies και των Little Sisters τους. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Jack ένας επιζών αεροπορικού δυστυχήματος στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού που τυχαία ανακαλύπτει την πύλη της υποθαλάσσιας αυτής πόλης.

Να αναφερθεί πως το "BioShock 4" βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Cloud Games και αυτές είναι οι νεότερες πληροφορίες γύρω από το setting του

Έρχονται κι άλλες videogame ταινίες

Το θρυλικό Bioshock γίνεται ένα ακόμη βιντεοπαιχνίδι σε μια σειρά από πολλά που αποκτούν τη δική τους κινηματογραφική live-action μεταφορά, όπως τα Doom, Assassin's Creed, Monster Hunter, Resident Evil, Sonic The Hedgehog και Detective Pikachu. Σε λίγες μέρες θα κάνει πρεμιέρα το Uncharted (17 Φεβρουαρίου) στους κινηματογράφους με τον Tom Holland. 

Στα σκαριά βρίσκονται κι άλλες videogame ταινίες όπως το Minecraft, το Metal Gear Solid, το The Division (Netflix), το Gears of War, το Call of Duty, μια animated ταινία Super Mario Bros. από την Illumination, αλλά και το Ghost of Tsushima σε παραγωγή της Sony.