Ο Ivan Reitman σκηνοθέτης του Ghostbusters έφυγε από τη ζωή

Σε ηλικία 75 ετών
14 Φεβρουαρίου 2022 13:10
Ο Ivan Reitman σκηνοθέτης του Ghostbusters έφυγε από τη ζωή

Ο Ivan Reitman ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη σκηνοθεσία του στο θρυλικό Ghostbusters του 1984, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Σύμφωνα με το THR, ο Reitman πέθανε στον ύπνο του το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι του στο Montecito της Καλιφόρνια με τα παιδιά του Jason, Catherine, και Caroline Reitman να δηλώνουν:

Η οικογένειά μας θρηνεί την απροσδόκητη απώλεια ενός συζύγου, πατέρα και παππού που μας δίδαξε να αναζητούμε πάντα τη μαγεία στη ζωή. Βρίσκουμε παρηγοριά στη δουλειά του ως σκηνοθέτης έφερε γέλιο και ευτυχία σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε όσοι τον γνώρισαν μέσα από τις ταινίες του να τον θυμούνται πάντα.

Ο Ivan Reitman ξεκίνησε την καριέρα του ως σκηνοθέτης μέσα από την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Foxy Lady που κυκλοφόρησε το 1971, ενώ αργότερα δούλεψε και στα κλασσικά πλέον, Stripes, Meatballs, Twins και Kindergarten Cop. Επίσης ήταν και παραγωγός στο Animal House και το Space Jam.

Η καριέρα του ως σκηνοθέτης εδραιώθηκε παρ’ όλα αυτά μέσα από το Ghostbusters και Ghostbusters II με τους Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Harold Ramis και Sigourney Weaver.

Tags: