Απέτυχε η Oscar καμπάνια του Spider-Man: No Way Home - Δεν είναι υποψήφιο για Καλύτερη Ταινία

Τα λεφτά στο box office δεν ισοδυναμούν και με το πιο πολύτιμο χρυσό αγαλματίδιο
08 Φεβρουαρίου 2022 16:38
Απέτυχε η Oscar καμπάνια του Spider-Man: No Way Home - Δεν είναι υποψήφιο για Καλύτερη Ταινία

Εδώ και καιρό ήταν γνωστό πως η Marvel Studios μαζί με την Sony Pictures προωθούσαν το Spider-Man: No Way Home για οποιαδήποτε κατηγορία γινόταν να εισχωρήσει στα Oscars του 2022. Τα φώτα της δημοσιότητας όμως στράφηκαν όταν δια στόματος Kevin Feige μάθαμε ότι στοχεύουν σε υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας -το πολυτιμότερο της βραδιάς της 94ης Τελετής Απονομής των Oscars

Πριν λίγη ώρα όπου έγιναν οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων και χωρίς να αποτελεί έκπληξη στους γνώστες του αντικειμένου, η καμπάνια των Marvel/Sony για να αρπάξει το "No Way Home" την υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας απέτυχε

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Tom Holland, που σήμανε τις επιστροφές των Tobey Maguire και Andrew Garfield στους αντίστοιχους ρόλους του Peter Parker, απέσπασε μόλις μία υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερων Ειδικών Εφέ -την πιο αναμενόμενη δηλαδή. 

Το Spider-Man: No Way Home δεν γράφει ιστορία, λοιπόν, και έτσι τα Joker και Black Panther παραμένουν οι δύο μοναδικές superhero ταινίες στην ιστορία που απέσπασαν αυτή την τιμή. 

Απόδειξη, λοιπόν, ότι η εντός εισαγωγικών "απαίτηση" της Marvel για ένα Oscar επειδή σύμφωνα με τα λεγόμενά της "έφερε τον κόσμο πίσω στο σινεμά" δεν είναι αρκετός λόγος για να χαρίσει η Ακαδημία μια τόσο πολύτιμη υποψηφιότητα. Επομένως η Marvel μάλλον έμαθε το μάθημά της πως τα λεφτά με τα τσουβάλια στο box office δεν ισοδυναμούν με...χρυσά αγαλματίδια.

Τουλάχιστον ο συμπρωταγωνιστής του Holland, Andrew Garfield, απέσπασε τη δεύτερή του υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Tick..Tick...Boom! του Netflix.