Μήνυση στη Warner Bros. για την υβριδική κυκλοφορία του The Matrix Resurrections

Η κυκλοφορία στο HBO Max παραβιάζει τους όρους για την Village Roadshow Films
07 Φεβρουαρίου 2022 23:17
Μήνυση στη Warner Bros. για την υβριδική κυκλοφορία του The Matrix Resurrections

Μια ακόμη μεγάλη ταινία γίνεται το επίκεντρο για το debate που υπάρχει στην βιομηχανία του Χόλιγουντ σχετικά με τις υβριδικές κυκλοφορίες. Ο λόγος για το The Matrix Resurrections το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο ταυτόχρονα στις αίθουσες και την υπηρεσία HBO Max, κάτι που σύμφωνα με την Village Roadshow Films παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας με την Warner Bros. Pictures

Σήμερα λοιπόν, η Village Roadshow Films κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες ενάντια στη WarnerMedia, υποστηρίζοντας ότι "βιάστηκε" την κυκλοφορία του Matrix Resurrections και από το 2022 την τράβηξε για τα τέλη του 2021, ούτως ώστε να αποτελέσει μέρος του "Project Popcorn", όπως κατονομάζεται εσωτερικά. 

Πρόκειται για το μοντέλο υβριδικών κυκλοφοριών της WarnerMedia, το οποίο θα αντάλλασσε τα έσοδα του box office με συνδρομητικά πακέτα στην υπηρεσία HBO Max, κάτι που θα στερούσε από τα συνεργατικά στούντιο παραγωγής -όπως την Village Roadshow Films- μέρος των εσόδων από την επιτυχία της ταινίας. H ιστορία πλέον είναι γνωστή καθώς καθ'όλο το 2021 και επικαλούμενη τις δυσκολίες της πανδημίας η Warner αποφάσισε να κυκλοφορήσει τις μεγάλες ταινίες της για το 2021 ταυτόχρονα σε αίθουσες και HBO Max, όπου αυτό υποστηρίζονταν. 

Τι απάντησε η Warner Bros.; 

Ο media κολοσσός εξέδωσε ανακοίνωση στο The Verge λέγοντας τα εξής: 

Η μήνυση αποτελεί μια επιπόλαιη προσπάθεια της Village Roadshow να αποφύγει τη συμβατική της δέσμευση να συμμετάσχουν στη διαιτησία που ξεκινήσαμε εναντίον τους την περασμένη εβδομάδα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτή η υπόθεση θα επιλυθεί υπέρ μας.

Να θυμίσουμε πως το HBO Max θα λανσαριστεί εντός του 2022 στην Ελλάδα, όμως η χώρα μας δεν αποτελεί μέρος του πρώτου κύματος