Έχετε δίκιο όσοι λέτε ότι ο Captain America έφταιγε για το Snap του Thanos στο "Infinity War"

Το υποστηρίζει και η σκηνοθέτρια του "The Marvels", Nia DaCosta
28 Ιανουαρίου 2022 09:01
Έχετε δίκιο όσοι λέτε ότι ο Captain America έφταιγε για το Snap του Thanos στο "Infinity War"

Είναι Απρίλιος του 2018 και είστε στην αίθουσα παρακολουθώντας το Avengers: Infinity War, εκεί όπου στο φινάλε αρχίζει ο Thanos να πετσοκόβει έναν-έναν τους Avengers.

Μια σοκαριστική εμπειρία για κάθε fan της Marvel και του MCU που ήταν και μια τις πιο σκοτεινές στιγμές της. Έκτοτε αστειευόμενοι πολλοί fans έχουν κάνει meme τη στιγμή που ο Thanos ξεκινάει τον αποδεκατισμό του σύμπαντος, λέγοντας πως είναι φταίξιμο του Captain America το... Snap (ή Blip όπως θέλετε πείτε το). 

Εάν είστε από αυτούς που υποστηρίζετε την θεωρία αυτοί να ξέρετε πως στην ίδια πλευρά είναι και η Nia DaCosta, σκηνοθέτρια του The Marvels, που αποτελεί sequel της Captain Marvel. Προφανώς με χιουμοριστικό ύφος εξέφρασε την άποψή της σε νέα συνέντευξη στο Inverse λέγοντας: 

Κάτι που μου αρέσει να λέω λίγο επιπόλαια για τον Captain America είναι ότι το Snap είναι δικό του φταίξιμο επειδή προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο δυνατό, προσπαθώντας να κάνει το σωστό.

Σε έναν άλλο κόσμο θα ήταν ο κακός επειδή στο κάτω-κάτω θα έπρεπε απλά να θυσιάσει τον Vision. Επέλεξε τη ζωή ενός ρομπότ, αν και ενός με ενσυναίσθηση, κυριολεκτικά από ολόκληρο το σύμπαν. Υπάρχει αυτή η χροιά του αντιήρωα εάν το δεις από αυτή τη σκοπιά.  

Ο "Cap" του Chris Evans ενήργησε βάσει της στρατιωτικής του εμπειρίας και ζύγισε τις καταστάσεις, χωρίς να θέλει να αφήσει κανέναν "στρατιώτη" πίσω του. Βέβαια εάν η Scarlet Witch κατέστρεφε το Mind Stone από το κεφάλι του Vision τότε ο Thanos δε θα είχε ολοκληρώσει το Infinity Gauntlet και έτσι, μαντέψτε, το Snap δε θα είχε συμβεί καν. Τα επιχειρήματα σαφώς των Marvel fans -και όχι μόνο- στέκουν διότι ήταν μια θυσία που μέχρι και ο Vision ήταν έτοιμος να κάνει. 

Όσον αφορά το The Marvels, γνωρίζουμε πως θα είναι ένα ανσάμπλ φιλμ όπου η Captain Marvel της Brie Larson θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Ms. Marvel της Iman Vellani (θα τη δούμε και στην ομώνυμη σειρά του Disney+ εντός του 2022), αλλά και με την Monica Rambeau της Teyonah Parris, την οποία τελευταία φορά είδαμε να αποκτά δυνάμεις στο φινάλε του WandaVision

Το The Marvels είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις 17 Φεβρουαρίου 2023.