Έφυγε από τη ζωή ο Meat Loaf, γνωστός και ως "Big Bob" του Fight Club

Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο πασίγνωστος τραγουδιστής του "I'll Do Anything for Love".
21 Ιανουαρίου 2022 11:07
Έφυγε από τη ζωή ο Meat Loaf, γνωστός και ως "Big Bob" του Fight Club

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Meat Loaf σε ηλικία 74 ετών, χωρίς να έχουν δοθεί στοιχεία για τα αίτια του θανάτου του. Ήταν ο ερμηνευτής του εμβληματικού τραγουδιού "I'll Do Anything for Love" και η τριλογία των άλμπουμ "Bat Out of Hell" που έγραψαν μαζί με τον Jim Steinman είναι ανάμεσα στα 35 άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία των ΗΠΑ

Πρωταγωνίστησε σε πάνω από 65 ταινίες και σειρές με τις πιο σημαντικές να είναι το "Fight Club" (1999) όπου έπαιξε τον "Big Bob", το "Wayne's World" αλλά και το "Rocky Horror Picture Show". 

Η επιτυχία της τριλογίας δίσκων "Bat Out of Hell (1977, 1993, 2006), έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 43 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο πρώτος εκ των τριών δίσκων, μετά από 40 χρόνια, σχεδόν, που συνεχίζει και πουλάει 200 χιλιάδες δίσκους ετησίως. Παρέμεινε στα charts για εννέα χρόνια, κάνοντας το έτσι ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών.

 

H ανακοίνωση της επίσημης σελίδας του στο Facebook αναφέρει τα εξής για τον θάνατό του: 

«Είμαστε συντετριμμένοι ανακοινώνοντας πως ο ασύγκριτος Meat Loaf πέθανε απόψε με την σύζυγό του Ντέμπορα στο πλευρό του. Οι κόρες του Περλ και Αμάντα και οι στενοί του φίλοι ήταν μαζί του τις τελευταίες 24 ώρες. Η εκπληκτική του καριέρα διήρκησε 6 δεκαετίες και πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως ενώ πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 65 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των ‘Fight Club’, ‘Focus’ ‘Rocky Horror Picture Show’ και ‘Wayne’s World’. Το ‘Bat Out of Hell’ παραμένει ένα από τα 10 άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Γνωρίζουμε πόσα σήμαινε για τόσους πολλούς από εσάς και εκτιμούμε πραγματικά όλη την αγάπη και υποστήριξη καθώς περνάμε αυτή την περίοδο θλίψης έχοντας χάσει έναν τόσο εμπνευσμένο καλλιτέχνη και καλό άνδρα. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση της ανάγκης μας για ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή. Από την καρδιά του μέχρι τις ψυχές σας… μη σταματήσετε ποτέ να ροκάρετε!».

Ο Marvin Lee Aday, όπως είναι το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1947, αλλά έγινε ευρέως γνωστός με το ψευδώνυμό του "Meat Loaf". 

Tags: