Ο Williem Dafoe έχει το απόλυτο σενάριο για το Joker 2 με εκείνον μέσα

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο GQ Magazine
18 Ιανουαρίου 2022 09:24
Ο Williem Dafoe έχει το απόλυτο σενάριο για το Joker 2 με εκείνον μέσα

Ο Williem Dafoe, τον οποίο είδαμε πρόσφατα ως Green Goblin στο Spider-Man: No Way Home, είπε πως έχει φανταστεί τον εαυτό του στο Joker, πλάι στον Joaquin Phoenix ως έναν “απατεώνα”. Ο διάσημος ηθοποιός βρισκόταν στο GQ Magazine και ερωτήθηκε μεταξύ άλλων, αν απολαμβάνει να παίζει τους “κακούς” σε ταινίες με υπερήρωες.

Θα μπορούσα να πω ότι είναι διασκεδαστικό να παίζει κάποιος τον κακό, γιατί μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν κάνεις στη ζωή ή είναι διασκεδαστικό να παίζεις τη σκοτεινή σου πλευρά, αλλά δεν ξέρω. Δεν τα σκέφτομαι αυτά τα πράγματα.

Ενώ ο Dafoe έχει εμφανιστεί σε πολλές υπερπαραγωγές όλα αυτά τα χρόνια, εκείνος λέει πως ασχολείται αποκλειστικά με την τέχνη. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο Dafoe έχει τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, οι συμπρωταγωνιστές του στο No Way Home του είπαν πολλά μπράβο, γιατί έδωσε «τόσες πολλές επιλογές» σε κάποιες σκηνές, ενώ παράλληλα τρόμαξε τους πάντες στα γυρίσματα με την ερμηνεία του.

Συνεχίζοντας τη συνέντευξή του, ο Dafoe λέει πως έχει την τέλεια ιδέα για να γίνει ο Joker, αποκάλυψε αυτό που έχει στο μυαλό του, αλλά κρύβει ένα “twist”:

Υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, για παράδειγμα αν υπήρχε ένας απατεώνας που έκανε τον Joker. Έτσι, με αυτό, θα ήταν δυνατό να έχουμε όχι μόνο μονομαχίες με “Jokers”, αλλά και κάποιον που να λέει πως είναι ο Joker, ενώ δε θα είναι.

Και όλο αυτό ανοίγει την πιθανότητα μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας, ειδικά αν είχαμε τον Joker του Joaquin Phoenix και μετά κάποιον που είτε τον μιμούνταν είτε ξεσκέπαζε αυτό που έκανε. Το έχω φανταστεί αυτό στο παρελθόν και είσαι ο πρώτος που το μαθαίνει.

Πως σας φαίνεται το σενάριο που έχει φτιάξει ο Dafoe στο κεφάλι του; Θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα; Πάντως, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Phoenix αποκάλυψε πως δε γνωρίζει αν συμβεί ποτέ το Joker 2, αλλά είναι ανοιχτός στο να επιστρέψει στο ρόλο του χαρακτήρα.