Έτσι θα ήταν η μάσκα του Scream αλλιώς - Δείτε ακυκλοφόρητες φωτογραφίες

Ο σκηνοθέτης την λάτρεψε με την πρώτη ματιά
13 Ιανουαρίου 2022 18:54
Έτσι θα ήταν η μάσκα του Scream αλλιώς - Δείτε ακυκλοφόρητες φωτογραφίες

Ένας από τους εμβληματικούς δολοφόνους στην ιστορία του κινηματογράφου είναι χωρίς αμφιβολία ο Ghostface του Scream, που μαζί με άλλους όπως ο Michael Myers του Halloween και τον Jason του Friday the 13th έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα.

Σήμερα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία στο franchise και στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μια είδηση που αναφέρει πως το 1996, που κυκλοφόρησε το πρώτο φιλμ, ίσως και να βλέπαμε έναν άλλο Ghostface.

Η μάσκα του Ghostface που έμεινε στην ιστορία, λεγόταν Peanut-Eyed Ghost και κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από την εταιρία “Fun World”. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήταν εμπνευσμένη από τον πίνακα του Edvard Munch, "The Scream" και φαίνεται πως η παραγωγή και ο Wes Craven (σκηνοθέτης), την βρήκαν κατά λάθος σε ένα σπίτι, όταν έψαχναν τοποθεσίες για την πρώτη ταινία. Η μάσκα ήταν σε ένα κουτί και το επιτελείο ρώτησε αν μπορεί να την χρησιμοποιήσει.

Όπως λέει ο Kevin Williamson σε ένα νέο featurette βίντεο, ο σκηνοθέτης μόλις την είδε την λάτρεψε και ήθελε οπωσδήποτε να τη χρησιμοποιήσει στην ταινία, αλλά δυστυχώς η Fun World είχε τα δικαιώματα και ζητούσε περισσότερα χρήματα από αυτά που ήταν διατεθειμένη να πληρώσει η εταιρία παραγωγής Dimension.

Ο Craven ωστόσο είχε και “Plan B”… Εκείνος ζήτησε λοιπόν στο KNB EFX να φτιάξει μία μάσκα που θα θύμιζε αρκετά σε αυτή του Fun World. Μερικά από τα σχέδια έμειναν αρκετά πιστά στην αρχική μάσκα, ενώ άλλα ήταν τόσο άγρια που θα άλλαζαν αρκετά τον Ghostface Killer. Τελικά αυτό το plan B δεν έβγαλε πουθενά, γιατί όπως ξέρετε, ο Scream φοράει την Peanut-Eyed Ghost.

Δείτε τα αρχικά σχέδια παρακάτω:

Τελικά φαίνεται πως όλα κύλησαν ομαλά με το Fun World και την Dimension, αφού έκλεισε η μεγάλη συμφωνία και η μάσκα του "Peanut-Eyed Ghost" έγινε η μάσκα του Ghostface που είδαμε και λατρέψαμε το 1996.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία της μάσκας παρακάτω.

Tags: