Ben Affleck: "Οι αίθουσες θα κατακλυστούν από Marvel ταινίες και άλλα franchises στο μέλλον"

Και ο διάσημος ηθοποιός σκιαγραφεί ένα γκρίζο μέλλον για τον κινηματογράφο
12 Ιανουαρίου 2022 17:22
Ben Affleck: "Οι αίθουσες θα κατακλυστούν από Marvel ταινίες και άλλα franchises στο μέλλον"

Ο παραδοσιακός κινηματογράφος και η εμπειρία της αίθουσας έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από το ξέσπασμα της πανδημίας, με τη μοναδική εξαίρεση μέχρι σήμερα να αποτελεί το ασταμάτητο Spider-Man: No Way Home που κυριολεκτικά ακόμα τυπώνει χρήματα για τη Marvel Studios και τη Sony Pictures. Όλες οι υπόλοιπες ταινίες -ακόμα και μεγάλες κυκλοφορίες όπως το Matrix Resurrections- είτε πάτωσαν, είτε απλώς έβγαλαν τα έξοδα είτε τα πήγαν αρκετά καλά, αλλά καμία όπως ο Spider-Man. 

Ανάμεσα στους πολλούς σταρ και συντελεστές του Χόλιγουντ θέλησε να εκφράσει τις ανησυχίες του για το σινεμά και ο Ben Affleck. Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο EW ο Affleck είπε πως το box office θα κατακλυστεί κυρίως από τις ταινίες της Marvel και τα franchises των άλλων στούντιο:

"Θα πω πως όταν βγήκε το The Way Back, ήταν μια εβδομάδα πριν κλείσουν οι αίθουσες λόγω της πανδημίας, αλλά ακόμη και πριν από αυτό ήξερα ότι μια ταινία για την απώλεια, ένα παιδί που πεθαίνει, τον αλκοολισμό και την ανάκαμψη δε θα φέρει τους ενήλικες στις αίθουσες.

Συζητούσαμε για το Narcos: Mexico, το Succession και το Mare of Easttown. Όλες αυτές οι φοβερές σειρές που γίνονται στις streaming υπηρεσίες. Και το "Roma"! (του Alfonso Cuaron). 

Και πλέον δεν είναι σαν την παραδοσιακή τηλεοπτική σειρά που βλέπαμε όταν ήμασταν παιδιά, που μπορούσες να τη δεις με τον μπαμπά σου σε μια τηλεόραση."

Ο Affleck συνέχισε τη σκέψη του και τα επιχειρήματά του λέγοντας πως ακόμη και το "Argo" η ταινία του απέσπασε και βραβεία Oscars δε θα είχε επιτυχία στις αίθουσες πλέον:

"Θα στοιχημάτιζα ότι μια δραματική ταινία όπως το Argo δε θα κατάφερνε να κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Και δεν είναι τόσα πολλά χρόνια πίσω. Θα ήταν μάλλον μια μίνι σειρά. Νομίζω ότι οι ταινίες στα σινεμά θα γίνονται ακόμη πιο ακριβές, σαν events." Αλλά το highlight των δηλώσεών του είναι το εξής: 

Θα απευθύνονται κυρίως σε νεαρότερες ηλικίες, κυρίως για αυτούς που λένε "Μου αρέσει τόσο το σύμπαν της Marvel και ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί μετά'. Και θα βγαίνουν περίπου 40 ταινίες το χρόνο στις αίθουσες πιθανότατα όλα franchises ή sequels ή animated. 

Παραδέχεται κιόλας ότι η πορεία του "The Last Duel" είναι αυτή που τον έπεισε πως έτσι θα έχουν τα πράγματα: "Είχα και στο παρελθόν κακές ταινίες αλλά ούτε που με ένοιαξε. Ξέρω γιατί ο κόσμος δεν τις είδε επειδή δεν ήταν καλές. Εμένα μου άρεσε το αποτέλεσμα και αυτά που ήταν αν πούμε. Είμαι περήφανος. Οπότε και μένα με μπέρδεψε. Μετά όταν είδα ότι τα πήγε καλά στο streaming είπε "Ορίστε, να που είναι το κοινό¨

Η αλήθεια είναι πως αυτή η αλλαγή ήδη παρατηρείται αν κοιτάξουμε τις κυκλοφορίες και μάλλον το ανεξάρτητο σινεμά θα συρρικνωθεί ή θα βρει στέγη σε διάφορες streaming υπηρεσίες όπως κυλούν πλέον τα πράγματα. Συμφωνείτε με τις δηλώσεις του Ben Affleck; 

Να θυμίσουμε πως θα υποδυθεί τον Batman για τελευταία φορά στο The Flash τον Νοέμβριο του 2022.