Η "Ερμιόνη" παραλίγο να αποχωρούσε από τις Χάρι Πότερ ταινίες - Τι αποκάλυψε η Emma Watson

"Ένιωθα μόνη κάποιες στιγμές. Νομίζω πως ήμουν φοβισμένη" εξομολογείται η ηθοποιός
03 Ιανουαρίου 2022 17:31
Η "Ερμιόνη" παραλίγο να αποχωρούσε από τις Χάρι Πότερ ταινίες - Τι αποκάλυψε η Emma Watson

Το reunion σόου του Χάρι Πότερ δεν είχε μόνο τις συγκινητικές και νοσταλγικές στιγμές του αλλά βούτηξε και στα παρασκήνια των γυρισμάτων, με ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Μια από αυτές έγινε γνωστή και αποκαλύφθηκε ότι η Έμα Γουάτσον σκεφτόταν να αποχωρήσει από τις ταινίες Χάρι Πότερ μετά το "Harry Potter and the Goblet of Fire", με τους συμπρωταγωνιστές της να μιλούν επίσης για την τότε κατάσταση της ηθοποιού. 

Ο σκηνοθέτης του "Harry Potter and the Order of the Phoenix", David Yates, είχε ενημερωθεί όταν ανέλαβε το project πως η Watson ήταν αμφίβολη για τη συμμετοχή της. Ο Τομ Φέλτον που υποδύθηκε τον Ντράκο Μαλφόι είπε πως ο κόσμος δεν μπόρεσε να δει το τι περνούσε τότε η Γουάτσον: 

Ο κόσμος ξεχνάει τι βάρος ανέλαβε στις πλάτες της και με τι χάρη το έκανε. Ο Ντάνιελ και ο Ρούπερτ είχαν ο ένας τον άλλον. Εγώ είχα τους κολλητούς μου. Ωστόσο η Έμα όχι μόνο ήταν μικρότερή μας, αλλά ήταν και μοναχή. 

Η Γουάτσον που τώρα είναι 31 ετών αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μπορούσα να καταλάβω πως ένιωθα μόνη κάποιες στιγμές. Νομίζω ότι ήμουν φοβισμένη. Δεν ξέρω αν αισθανθήκατε ποτέ ότι φτάσατε σε οριακό σημείο και είπατε: αυτό θα είναι για πάντα από εδώ και στο εξής. 

Με αυτή τη σκέψη παρηγορήθηκε η Γουάτσον και συνέχισε φυσικά να είναι η κινηματογραφική Ερμιόνη Γκρέιντζερ που λατρέψαμε. Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ με τη σειρά του δήλωσε πως δεν είχαν μιλήσει για αυτά τα θέματα επειδή ήταν πολύ μικροί σε ηλικία: 

Δεν μιλήσαμε ποτέ για αυτό όσο ήμασταν στο πλατό επειδή ήμασταν απλά παιδιά. Σαν ένα 14χρονο παιδί δε θα μπορούσα ποτέ να γυρίσω σε έναν συνομήλικό μου και να του πω "Χέι τι γίνεται; Όλα καλά;". 

Σε ένα σημείο του Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts η Γουάτσον συζητά με τον Ρούπερτ Γκριντ (Ρον Ουέσλι) για το πως όλοι τους είχαν παρόμοιες σκέψεις καθόλη τη διάρκεια των ταινιών. Εν τέλει τόσο οι συμπρωταγωνιστές της όσο και οι fans την βοήθησαν να επιστρέψει: 

Δεν χρειαζόταν κανένας να με πείσει για να το αντιληφθώ. Οι fans πραγματικά ήθελαν να πετύχει και όλοι μεταξύ μας πραγματικά προσέχαμε ο ένας τον άλλο.