H Meryl Streep είναι βασίλισσα του αυτοσχεδιασμού και το απέδειξε και στο Don't Look Up

O Adam McKay αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε η τελευταία σκηνή της ταινίας του
01 Ιανουαρίου 2022 13:29
H Meryl Streep είναι βασίλισσα του αυτοσχεδιασμού και το απέδειξε και στο Don't Look Up

Το Don't Look Up έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε όσους το παρακολούθησαν, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί τη No.1 ταινία του Netflix αυτή τη στιγμή σε δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 

Ανάμεσα στο πολυπληθές και υπέρλαμπρο cast βρίσκεται και η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ, Μέριλ Στριπ, η οποία υποδύεται την Πρόεδρο Ορλίν στην ταινία του Adam McKay. Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πώς η Στριπ ήταν αυτή που εμπνεύστηκε την mid-credits σκηνή.


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS 

Ο McKay αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων η Στριπ αυτοσχεδίασε την περίφημη σκηνή στην αρχή της ταινίας, όπου ο Mark Rylance που υποδύεται έναν κυνικό δισεκατομμυριούχο, προβλέπει το πώς θα πεθάνει με τη χρήση αλγορίθμου. Συγκεκριμένα της λέει ότι θα την φάει ένα brontaroc. Κάθε φορά που γύριζαν τη σκηνή αυτή το όνομα του πλάσματος άλλαζε και τελικά χρησιμοποίησαν αυτή που το λένε brontaroc. 

O ΜcKay αναφέρει χαρακτηριστικά: 

Γυρίζαμε τη σκηνή με τον Rylance, τη Meryl και τον Jonah στο κέντρο ελέγχου της BASH. Και τους λέω "ας παίξουμε λίγο, γιατί δε μιλάτε για κάτι μεταξύ σας; Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγει." και η Μέριλ που είναι φοβερή στον αυτοσχεδιασμό λέει "θέλω να μάθω πως πεθαίνω!". 

Νομίζω κάθε φορά που τη γυρίζαμε άλλαζε το όνομα του πλάσματος και χρησιμοποιήσαμε το take που το λέμε brontaroc. Όταν την τελειώσαμε τους είπα: "Είναι πολύ αστείο. Θα έλεγε να κλείσει η ταινία με το να την τρώει ένα brontaroc!

Και έτσι ακριβώς έγινε. Ο McKay άλλωστε ενθάρρυνε συνεχώς το cast του να αυτοσχεδιάζει καθόλη τη διάρκεια των γυρισμάτων του Don't Look Up. 

Στο cast συμμετέχουν οι: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate BlanchettTimothée Chalamet, Ariana Grande, Mark Rylance, Tyler Perry, και Ron Perlman