20 χρόνια μετά ο Elijah Wood παραδέχεται πως δεν έχει διαβάσει τα Lord of the Rings βιβλία

Τουλάχιστον το προσπάθησε…
30 Δεκεμβρίου 2021 17:56
20 χρόνια μετά ο Elijah Wood παραδέχεται πως δεν έχει διαβάσει τα Lord of the Rings βιβλία

Έχουν περάσει και επίσημα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, το οποίο έφερε το φανταστικό σύμπαν του Tolkien στην μεγάλη οθόνη, μέσα από τον φακό Peter Jackson, σε μια από τις καλύτερες τριλογίες ταινιών όλων των εποχών, κατά γενική ομολογία.

Έτσι, με αφορμή τη μεγάλη επέτειο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, έχουμε δει διάφορα σχετικά αφιερώματα, όπως για παράδειγμα το ιδιαίτερο ραπ τραγούδι του Stephen Colbert, στο οποίο συμμετέχει σχεδόν όλο το καστ. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, και ο Elijah Wood με τη σειρά του, ο οποίος έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Frodo Baggins, παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Esquire, κάνοντας και μια μεγάλη αποκάλυψη:

Ο Elijah Wood, ο Frodo που όλοι λατρέψαμε, δεν έχει διαβάσει ποτέ τα Lord of the Rings βιβλία.

Για την ακρίβεια, ο Elijah έκανε μια αρχική προσπάθεια, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, δηλώνοντας:

Τα Lord of the Rings βιβλία είναι πυκνά και περίπλοκα και απίστευτα και λογοτεχνικά και όμορφα, αλλά και πολύ βαριά. Μου φάνηκε δύσκολο να διαβάζω τα βιβλία με όλη τη δουλειά που έκανα συγχρόνως για τον χαρακτήρα μου. Επομένως, κάπως έτσι έστρεψα την προσοχή μου στο να ζω στον κόσμο του χαρακτήρα μου, όπως τον έγραφε το σενάριο και στο να εμπιστεύομαι την όλη διαδικασία.

Μάλιστα, ο Elijah πρόσθεσε, γελώντας:

Αλλά ναι, ακόμα δεν τα έχω διαβάσει, 20 χρόνια μετά. Είναι γελοίο που δεν το έχω κάνει. Είναι ο σταυρός που θα κουβαλάω και είναι τόσο χαζό. Όλοι οι άλλοι τα έχουν διαβάσει.

Πέρα απ’ αυτή την αποκάλυψη, ο πασίγνωστος ηθοποιός μίλησε για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον Άρχοντα, οπότε μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του πατώντας εδώ.