Πρώην CEO Disney: “Η Pixar ήταν η καλύτερη εξαγορά που έκανα”

Νέες δηλώσεις από τον Bob Iger
30 Δεκεμβρίου 2021 15:58
Πρώην CEO Disney: “Η Pixar ήταν η καλύτερη εξαγορά που έκανα”

Μιλώντας για τις διάφορες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει ως CEO της Disney, ο Bob Iger, ο οποίος είχε το ρόλο από το 2005 μέχρι και το 2020, τόνισε πως η Pixar ήταν η καλύτερη εξαγορά που έκανε. Συγκεκριμένα, ο Iger παραχώρησε μια συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης στο CNBC, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε και στην εξαγορά του λατρεμένου animation στούντιο, η οποία το 2005 κόστισε στη Disney 7.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το αξιοσημείωτο είναι πως υπό την ηγεσία του Iger, η Disney προέβη σε μερικές πραγματικά τεράστιες εξαγορές. Μεταξύ άλλων απέκτησε τη Lucasfilm και το Star Wars IP, την Marvel, καθώς και πιο πρόσφατα την 20th Century Fox. Έχει ενδιαφέρον, επομένως, ο λόγος που ο πρώην CEO της θεωρεί την Pixar ως τη σημαντικότερη εξαγορά.

Πάνω σε αυτό, λοιπόν, ο Iger δήλωσε:

Είμαι περήφανος για πολλές από τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Σίγουρα, για τις εξαγορές - θα έλεγα για όλες -, αλλά ειδικότερα για την Pixar, επειδή ήταν η πρώτη και μας έβαλε στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε αυτό που ήθελα να πετύχω, το οποίο είναι η κλίμακα όσον αφορά την αφήγηση.

Αυτό ήταν ίσως το καλύτερο. Αυτό που ήθελα να κάνω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους στη Disney ότι ξεκινά μια νέα μέρα και ότι είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι όσον αφορά την επέκταση, ειδικότερα για τις συνεργασίες...

Για την ιστορία, στην ίδια συνέντευξη ο Iger αποκάλυψε πως αν ο Steve Jobs ζούσε ακόμα, Apple και Disney θα είχαν συγχωνευτεί. Αν θέλετε, λοιπόν, να μάθετε περισσότερα για αυτό το πιθανό σενάριο (που ίσως κάπου στο multiverse της Marvel να είναι και πραγματικότητα) μπορείτε να πατήσετε εδώ.