Το Sing 2 ξεκίνησε καλύτερα στο box office από το Matrix Resurrections, αλλά...

Την ώρα που το Spider-Man: No Way Home φλερτάρει με το δισεκατομμύριο 
26 Δεκεμβρίου 2021 14:04
Το Sing 2 ξεκίνησε καλύτερα στο box office από το Matrix Resurrections, αλλά...

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Box Office Mojo, το Spider-Man: No Way Home συνέχισε την σαρωτική του πορεία, αφού βρέθηκε στην κορυφή του box office και την Παρασκευή, δηλαδή την παραμονή των Χριστουγέννων.  

Αν συνεχίσει έτσι και οι προβλέψεις βγουν αληθινές, η νέα περιπέτεια του Spider-Man του Tom Holland θα είναι η πρώτη ταινία μετά το ξέσπασα της πανδημίας που καταφέρνει να περάσει το εντυπωσιακό ορόσημο του $1 δισεκατομμυρίου στο παγκόσμιο box office. 

Βέβαια, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί και για το The Matrix Resurrections, αφού η πολυαναμενόμενη επιστροφή της σειράς δεν κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση στο εορταστικό box office. Αντιθέτως, αυτή ανήκει στο Sing 2, το οποίο μέσα στις δύο πρώτες του μέρες γέμισε τα ταμεία με $17.75 εκατομμύρια, την ώρα που το τέταρτο Matrix επέφερε $10.5 εκατομμύρια στο ίδιο διάστημα. 

Συνολικά, το Sing 2 αναμένεται να φτάσει τα $42.8 εκατομμύρια μέσα στην πενταήμερη εορταστική περίοδο, πετυχαίνοντας μια πολύ ικανοποιητική πορεία για family friendly ταινία κατά την διάρκεια της πανδημίας. 

Αντίστοιχα, ο στόχος για το Matrix είναι τα $41 εκατομμύρια. Αν το καταφέρει αυτό θα είναι η εμπορικότερη ταινία της Warner Bros. για φέτος, αφού το Dune γέμισε τα ταμεία με ομοίως $41 εκατομμύρια από το ντεμπούτο του στις 22 Οκτωβρίου. Βέβαια, υπάρχει ένα μεγάλο ‘αλλά’ στην υπόθεση του Matrix. Η ταινία δεν είναι διαθέσιμη μόνο στους κινηματογράφους και αντιθέτως έκανε πρεμιέρα ταυτόχρονα και στη συνδρομητική υπηρεσία HBO Max. Σίγουρα αυτό επηρέασε αρκετά τα στατιστικά του box office, αφού αρκετοί θεατές προτίμησαν να δουν την επιστροφή των Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss από την άνεση του σπιτιού τους.