Elijah Wood: "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών δε θα ήταν ο ίδιος που ξέρουμε εάν γινόταν το 2021"

Ο "Φρόντο" μιλάει για το κοινό του σήμερα
23 Δεκεμβρίου 2021 22:38
Elijah Wood: "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών δε θα ήταν ο ίδιος που ξέρουμε εάν γινόταν το 2021"

Φέτος ο "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού" γιορτάζει την 20η του επέτειο από την πρεμιέρα του στους κινηματογράφους και ο Elijah Wood μίλησε στους New York Times για την εμπειρία του παίζοντας τον εμβληματικό Φρόντο. Ένα από τα highlights της συζήτησης ήταν όταν ο 40χρονος ηθοποιός αναφέρθηκε στο πόσο διαφορετική θα ήταν η ταινία του "LOTR" εάν γίνοταν στο σήμερα. 

Αναφέρθηκε στο πώς οι δημιουργοί και οι σκηνοθέτες έχουν πολύ λιγότερη δημιουργική ελευθερία από τα στούντιο παραγωγής σε σχέση με τότε, αλλά και στο πώς η κουλτούρα του ίντερνετ μπορεί να επηρεάσει μια παραγωγή με διαρροές και φήμες. Έχουν ενδιαφέρον τα λόγια του για αυτό σας τα παραθέτουμε παρακάτω: 

υπήρχε τότε γενικότερα μια έλλειψη εποπτείας. Ο Peter (Jackson) και η ομάδα του είχαν το ΟΚ για να κάνουν την ταινία που ήθελαν χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις. Αυτό δεν σήμαινε ότι το στούντιο τότε δεν φοβόταν ή δεν ήταν με τα χέρια πάνω στο project. Ήξεραν πως υπήρχε ρίσκο το να γυρίσουν τις ταινίες τη μία πίσω από την άλλη. Δεν ξέρω εάν θα μπορούσε να τις κάνει σήμερα με τον ίδιο τρόπο που τις έκανε τότε. 

Και αναφορικά με το ίντερνετ και τις επιπτώσεις του είπε: 

Κοιτάξτε και το ίντερνετ είναι επίσης διαφορετικό. Τότε ο κόσμος σκάλιζε λιγότερο τις ταινίες. Δεν γνώριζαν τόσα για τις παραγωγές. Μπορούσαμε να κάνουμε τις ταινίες λες και ήμασταν στη δική μας φούσκα. Είχαμε κάποια συνηθισμένα, γραφικά προβλήματα όπως φωτογράφους που κρεμιόντουσαν σε σημεία, αλλά ήταν μικρά. Δεν ξέρω εάν αυτό θα ήταν δυνατό τώρα. Τώρα ο κόσμος είναι online συνεχώς και του δίνεται απίστευτα μεγάλη πρόσβαση οπουδήποτε για το οτιδήποτε. 

Συμφωνείτε με τα λόγια του Elijah Wood; Πιστεύετε ότι εάν γινόταν σήμερα ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών θα ήταν εντελώς διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζουμε; Πείτε μας στα σχόλια.