Avatar 2: Δε θα πιστέψετε τι δουλειά έχει πέσει για το sequel (ΕΙΚΟΝΕΣ)

O James Cameron σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη
15 Δεκεμβρίου 2021 16:17
Avatar 2: Δε θα πιστέψετε τι δουλειά έχει πέσει για το sequel (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Όσο και αν δεν σας φαίνεται αληθινό βρισκόμαστε πλέον ένα χρόνο μακριά από την πρεμιέρα του Avatar 2 (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται τελικά), ύστερα από δώδεκα χρόνια αναμονής. Ναι, η πρώτη Avatar ταινία που έσπασε τα ταμεία κυκλοφόρησε το 2009 σε σενάριο και σκηνοθεσία του James Cameron.

Τώρα, ο διάσημος δημιουργός άνοιξε λίγο τα χαρτιά του για το Avatar 2 και το τι να περιμένουμε από το sequel, που σιγά σιγά πλησιάζει στην πρεμιέρα του. Έτσι, μίλησε για το τι τον ώθησε να γυρίσει το 2ο κεφάλαιο, τον τρόπο που το έκανε, καθώς και για τις προσδοκίες των επόμενων projects.

Μία πληροφορία που ίσως δε γνωρίζετε, είναι πως το Avatar 2 θα διαδραματίζεται κυρίως κάτω από το νερό και αυτό όσο να ναι δυσκόλεψε αρκετά την παραγωγή του, αφού όλο το cast, αλλά και το πλήρωμα έπρεπε να εκπαιδευτεί.

Ακούγεται τρελό, αλλά αν το Avatar δεν είχε βγάλει τόσα πολλά λεφτά, δεν θα κάναμε ποτέ το Avatar 2 και τις άλλες ταινίες που θα έρθουν. Μπόρεσα να συνδυάσω δύο αγάπες μου. Η μία είναι ο ωκεανός και η άλλη το να κάνω ταινίες.

Η παραγωγή του Avatar “έχτισε” 900.000 γαλόνια νερού ειδικά για τις επόμενες ταινίες του Avatar και όπως αποκάλυψε ο διάσημος δημιουργός, δεν μετάνιωσε καθόλου γι’ αυτό, όσο δύσκολο κι αν ήταν:

Οι συνάδελφοί μου στην παραγωγή πιέστηκαν πολύ, μερικοί μάλιστα κρεμόντουσαν από καλώδια. Αντί, να γυρνούσαμε τις σκηνές σε μια μεγάλη δεξαμενή, τους είπα ότι αυτό δε θα λειτουργούσε, καθώς δε θα φαινόταν αληθινό.

Μάλιστα, μερικές φωτογραφίες από τα παρασκήνια αποκαλύπτουν τον όγκο της δουλειάς που έγινε στα γυρίσματα, καθώς παράλληλα δίνουν μια πρώτη ματιά στο Avatar 2, το οποίο περιλαμβάνει το Metkayina των Na’vi.

Το μεγάλο ζήτημα είναι ένα: Θα βγάλουμε καθόλου χρήματα; Οι μεγάλες, ακριβές ταινίες πρέπει να βγάζουν πολλά χρήματα. Είμαστε σε έναν κόσμο μετά την Covid-19. Ίσως οι παλιοί αριθμοί που βλέπαμε τελείωσαν. Όλα πλέον είναι μια μεγάλη ζαριά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά το Avatar 2, οι επόμενες ταινίες που θα ολοκληρώσουν την επική πενταλογία θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

  • Avatar 3 (20 Δεκεμβρίου 2024)
  • Avatar 4 (18 Δεκεμβρίου 2026)
  • Avatar 5 (22 Δεκεμβρίου 2028)

Το Avatar 2 θα κάνει ποδαρικό στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2022.