Οι κληρονόμοι Gucci σέρνουν στα δικαστήρια την ταινία "House of Gucci" - Tί συνέβη;

Θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη σε βάρος των συντελεστών και του Ridley Scott
30 Νοεμβρίου 2021 19:29
Οι κληρονόμοι Gucci σέρνουν στα δικαστήρια την ταινία "House of Gucci" - Tί συνέβη;

Ντόρος γύρω από την πολυσυζητημένη ταινία "House of Gucci" δημιουργείται που δεν αφορά άμεσα την ίδια ταινία αλλά τους πραγματικούς κληρονόμους Gucci. 

Στη δικαιοσύνη απειλούν να προσφύγουν οι κληρονόμοι του οίκου μόδας Gucci ενάντια στους συντελεστές και τον σκηνοθέτη της ταινίας, Ridley Scott, ισχυριζόμενοι πως περιγράφουν τα μέλη της οικογένειας σαν χούλιγκαν. 

Μέσα από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA οι ζάμπλουτοι κληρονόμοι κατηγορούν την παραγωγή πως δεν τους συμβουλεύτηκαν καν για την αναπαράσταση των προσώπων τους και στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

Η παραγωγή της ταινίας δεν μπήκε καν στον κόπο να συμβουλευτεί τους κληρονόμους πριν περιγράψει τον Aldo Gucci, πρόεδρο της εταιρίας επι 30 χρόνια που τον υποδύεται ο Al Pacino, και τα μέλη της οικογένειας Gucci ως τραμπούκους, αδαείς και αναίσθητους για τον κόσμο γύρω τους. 

Κατακευραυνώνουν επίσης την Patrizia Reggiani της Lady Gaga, που ενορχήστρωσε τη δολοφονία του Maurizio Gucci, τον οποίο υποδύεται ο Adam Driver στην ταινία, για το τρόπο που αναπαρίσταται ο χαρακτήρας της και δηλώνουν πληγωμένοι από όλο αυτό: 

Παρουσιάζεται όχι μόνο στην ταινία αλλά και σε δηλώσεις μελών του cast ως θύμα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια ανδροκρατούμενη και σοβινιστική εταιρική κουλτούρα. 

Την ανακοίνωσή τους τελειώνουν με τα εξής:

"Η οικογένεια Gucci είναι λίγο ανύσηχη για την ταινία House of Gucci, διότι παρόλο που η κινηματογραφική παραγωγή ισχυρίζεται πως θα πει την "πραγματική ιστορία" της οικογένειας, οι φόβοι που προκαλούνται από τα trailer και τις συνεντεύξεις επιβεβαιώνονται: η ταινία φέρει μια αφήγηση που κάθε άλλο παρά ακριβής είναι. 

Το πώς θα καταλήξει η ιστορία μετά τα δικαστήρια μένει να φανεί. Για την ιστορία οι κληρονόμοι απέχουν από την διοίκηση του οίκου Gucci από τη δεκαετία του '90, καθώς σήμερα ανοίκει στον γαλλικό όμιλο Kering, τον οποίο ίδρυσε ο Francois Pinault.