Τραγωδία στο Χόλιγουντ: Ο Alec Baldwin πυροβόλησε με "ψεύτικο όπλο" και σκότωσε την φωτογράφο της ταινίας

Στην εντατική και ο σκηνοθέτης της ταινίας "Rust"
22 Οκτωβρίου 2021 18:24
Τραγωδία στο Χόλιγουντ: Ο Alec Baldwin πυροβόλησε με "ψεύτικο όπλο" και σκότωσε την φωτογράφο της ταινίας

Μια ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε σήμερα στα γυρίσματα της ταινίας "Rust" με πρωταγωνιστή τον Alec Baldwin που έχει βυθίσει στο πένθος το Χόλιγουντ. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια μιας πρόβας ή γυρίσματος σκηνής, ο Baldwin κρατούσε ένα όπλο, το οποίο ήταν ψεύτικο και όπως συνηθίζεται στις ταινίες πυροβολούν άσφαιρα.

Για άγνωστη, όμως, μέχρι ακόμα αιτία το όπλο, περιείχε αληθινή σφαίρα, αυτό εκπυρσοκρότησε και σκότωσε την 42χρονη Halyna Hutchins, διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, ενώ τραυμάτισε και τον 48χρονο σκηνοθέτη, Joel Souza, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Άμεσα ο χώρος αποκλείστηκε και έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο για τις έρευνες. Τα γυρίσματα του Rust έχουν διακοπεί επ'αόριστον. 

Επειδή όμως η έρευνα συνεχίζεται ακόμα, μαζί με τις ανακρίσεις των αυτόπτων μαρτύρων, δεν δόθηκαν δημόσια περαιτέρω πληροφορίες ούτε και έχει ασκηθεί κάποια ποινική δίωξη σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. 

Εκπρόσωπος του γνωστού ηθοποιού δήλωσε στο Associated Press πως επρόκειτο για εκπυρσοκρότηση ενός όπλου με "άσφαιρα", το οποίο βρισκόταν στο πλατό αποτελώντας μέρος του υπόλοιπου σκηνικού. Τα γυρίσματα λάμβαναν χώρα στη Santa Fe και συγκεκριμένα στο ράντζο Bonanza Creek. 

Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, λίγο μετά το δυστύχημα, ο 63χρονος ηθοποιός φαίνεται απαρηγόρητος.

Ο Baldwin είναι πρωταγωνιστής και παραγωγός της εν λόγω γουέστερν ταινίας και υποδύεται τον ομώνυμο χαρακτήρα Rust, έναν παράνομο της Άγριας Δύσης. Σύμφωνα με το σενάριο ο 13χρονος εγγονός του καταδικάζεται για μια δολοφονία που διέπραξε κατά λάθος. 

Η Halyna Hutchins και ο Joel Souza:

Το τελευταίο βίντεο που ανέβασε στο Instagram η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας ήταν μερικές ώρες πριν συμβεί το δυστύχημα στο πλατό του Rust. 

Δυστυχώς δε συμβαίνει πρώτη φορά

Τέτοιο δυστύχημα σε πλατό με πυροβολισμό είχε να συμβεί πολλές δεκαετίες στο Χόλιγουντ αλλά δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά. Ένα από τα πιο γνωστά δυστυχήματα είναι αυτό στο πλατό του "The Crow" το 1993, όπου ο Brandon Lee, γιος του θρυλικού Bruce Lee, έχασε τη ζωή του από σφαίρα ενός "prop gun" (ψεύτικο όπλο).