Sonny Chiba: Έφυγε από τη ζωή ο "Hattori Hanzo" του Kill Bill

Σε ηλικία 82 ετών από επιπλοκές λόγω κορονοϊού
20 Αυγούστου 2021 08:26
Sonny Chiba: Έφυγε από τη ζωή ο "Hattori Hanzo" του Kill Bill

Ο Shinichi "Sonny" Chiba, θρυλικός Ιάπωνας ηθοποιός και κασκαντέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών εξαιτίας επιπλοκών που του προκάλεσε η COVID-19. Γνωστός ευρέως για το δυτικό κοινό είναι από τον εμβληματικό ρόλο του ως Hattori Hanzo στο Kill Bill και το Fast and Furious: Tokyo Drift υποδυόμενος το αφεντικό της Yakuza. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα διαγνώσθηκε με πνευμονία και εισήλθε στο νοσοκομείο στις 8 Αυγούστου εκεί όπου αργότερα μολύνθηκε από τον κορονοϊό. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να σταθεροποιήσουν το αναπνευστικό του σύστημα, ο Shinichi Chiba υπέκυψε στην αρρώστια του στις 19 Αυγούστου. 

Στην τεράστια και μακρά καριέρα του στη μεγάλη οθόνη συμμετείχε σε πάνω από 100 ταινίες και ήταν ένας από τους πρώτους ιαπωνικής καταγωγής ηθοποιούς που το άστρο τους έλαμψε στο Χόλιγουντ, όταν κυκλοφόρησε η μεταφρασμένη στα αγγλικά εκδοχή του "The Street Fighter" το 1974.

Για τον ρόλο του στο άκρως βίαιο φιλμ "The Street Fighter δήλωσε σε μια συνέντευξή του το 2007 στη βρετανική τηλεόραση πως "Για εμένα το πιο ευχάριστο πράγμα είναι να παίζω τον κακό"

Για πολλούς θεωρείται πως είχε μια θαυμαστή καριέρα που ξεκίνησε ως κασκαντέρ, μετά ως ηθοποιός, ενώ πολλές φορές έκανε τις χορογραφίες των σκηνών μάχης στις ταινίες. Μεγάλοι του θαυμαστές στο Χόλιγουντ ήταν φυσικά ο Quentin Tarantino, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτόν μέσα από την ταινία του "True Romance" όπου εκεί έγραψε το σενάριο και αργότερα έπαιξε στα Kill Bill: Vol. 1 και Kill Bill: Vol. 2.

Άλλος ένας θαυμαστής του είναι ο Keanu Reeves που εμπνεύστηκε από αυτόν τόσο για τον ρόλο του Neo στο The Matrix όσο και αυτόν του "John Wick". Μάλιστα, οι δυο τους είχαν μια συνάντηση το 2015 στην Ιαπωνία με τον ενθουσιασμό του Reeves να είναι έκδηλος όπως θα δείτε: