Έβαλε τα γυαλιά στη Lucasfilm για το CGI του Luke Skywalker και τώρα δουλεύει για αυτούς

Ο YouTuber που χάρη στο deepfake έκανε πλάκα με τα εφέ της ILM
28 Ιουλίου 2021 08:18
Έβαλε τα γυαλιά στη Lucasfilm για το CGI του Luke Skywalker και τώρα δουλεύει για αυτούς

Πριν από αρκετούς μήνες ένας YouTuber ονόματι Shamook είχε βάλει τα γυαλιά στην Lucasfilm για τα CGI που χρησιμοποιήθηκαν στη 2η σεζόν του The Mandalorian και συγκεκριμένα στο απρόσμενα σοκαριστικό cameo του Luke Skywalker. Η εμφάνισή του έγινε με de-aging CGI για να δείχνει νεότερος -όπως ήταν την περίοδο του Return of the Jedi- και το αποτέλεσμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό για μια μεγάλη μερίδα του κοινού.

Ωστόσο, ο εν λόγω YouTuber χρησιμοποιώντας την deepfake τεχνολογία όχι απλά διόρθωσε το πρόσωπο του Mark Hamill ως Luke Skywalker αλλά χωρίς καν τα εκατομμύρια του budget της Lucasfilm, το έκανε να δείχνει κατά πολύ καλύτερο όσον αφορά τις εκφράσεις του προσώπου και πιο φωτορεαλιστικό.

Σε μια εξέλιξη που μοιάζει βγαλμένη από ταινία, ο Shamook αποκάλυψε πρόσφατα πως τον προσέλαβε η Lucasfilm και μάλιστα λίγο καιρό μετά τη δημοσίευση του εν λόγω viral video. Πλέον είναι μέλος της ILM της εταιρίας που δημιουργεί όλα τα ειδικά εφέ των Star Wars σειρών και ταινιών και μάλιστα φέρει τον τίτλο "Senior Facial Capture Artist":

"Όπως μερικοί από εσάς γνωρίζετε ήδη, πριν από μερικούς μήνες έγινα μέλος της ILM/Lucasfilm για αυτό και δεν είχα χρόνο να δουλέψω το περιεχόμενο του YouTube καναλιού μου. Τώρα που καταστάλλαξα με τη δουλειά, θα ανεβάζω και πάλι."

Και η ILM προχώρησε σε δήλωση:

'Η ILM πάντα βρίσκεται στις επάλξεις και αναζητά ταλαντούχους καλλιτέχνες και είναι γεγονός πως προσλάβαμε τον καλλιτέχνη με το προσωνύμιο "Shamook". Τα τελευταία χρόνια η ILM επενδύει τόσο στο machine learning και την A.I. ούτως ώστε να παράξει πιο ελκυστικά ειδικά εφέ και είναι φοβερό το να χτίζουμε μομέντουμ σε αυτόν τον χώρο όσο η τεχνολογία αναπτύσσεται."

Λογικά το ταλέντο του θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα για να δούμε καλύτερα αποτελέσματα στις μελλοντικές Star Wars σειρές, όπως το Book of Boba Fett, φυσικά την 3η σεζόν του The Mandalorian, το Andor με τον Diego Luna και το "Ahsoka" με την Rosario Dawson. 

Δείτε μερικά από τα εντυπωσιακά deepfakes του