DUNE: Το νέο trailer τα σπάει για το επικό sci-fi φιλμ του Denis Villeneuve

Πλάνα που ρίχνουν σαγόνια και ένα all-star cast στην πιο αναμενόμενη ταινία του 2021
22 Ιουλίου 2021 17:26
DUNE: Το νέο trailer τα σπάει για το επικό sci-fi φιλμ του Denis Villeneuve

Το νέο trailer του DUNE είναι εδώ κυρίες και κύριοι και η Warner Bros. έχει στα χέρια της την πιο αναμενόμενη sci-fi ταινία του 2021, η οποία δείχνει φαντασμαγορικά. Η σκηνοθεσία και το όραμα του Denis Villeneuve, σκηνοθέτη των "Blade Runner 2049" και "Arrival", που βασίζεται στα ομώνυμα βιβλία του Frank Herbert, δίνει ρέστα όπως θα διαπιστώσετε στο trailer που έχει χορταστική διάρκεια άνω των 3 λεπτών.

Και ναι, τα επικά πλάνα του φωτογράφου Greig Fraser σε συνδυασμό με την υψηλής τεχνικής σκηνοθεσία συνθέτουν ένα απαράμιλλης ομορφιάς σκηνικό επιστημονικής φαντασίας, που μόνο η σκοτεινή αίθουσα μπορεί να το αποδώσει στο έπακρο. 

Η ιστορία του "Dune"

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη το Dune "διηγείται την ιστορία του χαρισματικού νεαρού Paul Atreides, ο οποίος γεννιέται με ένα πεπρωμένο πέρα από κάθε φαντασία του. Θα ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και των ανθρώπων του. Με τις μεγάλες δυνάμεις να παρασύρονται σε μια ανελέητη σύγκρουση για το Spice του πλανήτη Arrakis, την πιο πολύτιμη ουσία που υπάρχει και μπορεί να ξεκλειδώσει τις εξαιρετικές ικανότητες της ανθρωπότητας, μόνο αυτοί που θα δαμάσουν τον φόβο τους θα επιβιώσουν."

Ο Timothée Chalamet υποδύεται τον πρωταγωνιστή Paul Atreides και εκτός αυτού, συμμετέχει ένα υπέρλαμπρο cast ηθοποιών με τους: Rebecca Ferguson (Lady Jessica Atreides), Oscar Isaac (Duke Leto Atreides), Josh Brolin (Gurney Halleck), Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya (Chani), Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa (Duncan Idaho) και ο Javier Bardem.

Και πίσω από τις κάμερες υπάρχει μόνο η αφρόκρεμα του σινεμά

Πίσω από τις κάμερες ο Villeneuve συνέταξε ένα συνεργείο από την αφρόκρεμα της βιομηχανίας όπου οι περισσότεροι έχουν είτε λάβει είτε ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ. Αρχικά αυτά τα σοκαριστικά όμορφα πλάνα είναι δουλειά του φωτογράφου Greig Fraser (“Lion,” “Zero Dark Thirty,” “Rogue One: A Star Wars Story”). Στην σκηνογραφία συναντάμε την Patrice Vermette (Arrival, Sicario), στο μοντάζ τον Joe Walker (“Blade Runner 2049,” “Arrival,” “12 Years a Slave”), στα ειδικά εφέ τους Paul Lambert (“First Man,” “Blade Runner 2049”) και Gerd Nefzer (“Blade Runner 2049”), ενώ στην ενδυματολογία τη Jacqueline West (“The Revenant,” “The Curious Case of Benjamin Button,” “Quills”). 

Το καλύτερο; Την μουσική του ντύνει ο θρυλικός Hans Zimmer που έχει χαρίσει το πεντάγραμμό του σε δεκάδες αριστουργηματικές ταινίες όπως 'Inception", "Gladiator", "The Lion King" και "Blade Runner 2049".

Πότε η πρεμιέρα του στην Ελλάδα;

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, το DUNE αναμένεται επιτέλους στους κινηματογράφους στις 22 Οκτωβρίου παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα θα προβάλλεται από τις 14 Οκτωβρίου σύμφωνα με την εταιρία διανομής Tanweer. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως την παγκόσμια πρεμιέρα του Dune θα την πραγματοποιήσει στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ θα κάνει και ένα πέρασμα από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, πριν κυκλοφορήσει σε αίθουσες και HBO Max. 

Δείτε το νέο trailer του DUNE εδώ