Κάννες 2021: Ο Spike Lee έκανε την μεγαλύτερη γκάφα όλων στην τελετή απονομής (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι spoilers ρε Σπάικ...
19 Ιουλίου 2021 12:40
Κάννες 2021: Ο Spike Lee έκανε την μεγαλύτερη γκάφα όλων στην τελετή απονομής (ΒΙΝΤΕΟ)

Για δύο λόγους έγραψε φέτος ιστορία ο γνωστός σκηνοθέτης των "BlacKkKlansman", "Da 5 Bloods" και "Do the Right Thing", Spike Lee, στο 74ο Φεστιβάλ Καννών. Αρχικά, γιατί αποτέλεσε τον πρώτο αφρικανοαμερικανό πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ και έπειτα γιατί η γκάφα του σημάδεψε την φετινή Τελετή Απονομής αρνητικά, καθώς σκότωσε το σασπένς όλης της βραδιάς. 

Στην εναρκτήρια ομιλία του στην Τελετή Απονομής θεώρησε πως -πέραν των τυπικών χαιρετισμών του- έπρεπε να ανακοινώσει το μεγάλο βραβείο της βραδιάς. Κάτι που το έκανε αφού φουριόζος διάβασε απλά την κάρτα που είχε μπροστά του και έτσι μαθεύτηκε η ταινία που κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα πριν την ώρα της! Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να τον προλάβει η ηθοποιός Melanie Laurent (Inglorious Basterds, Oxygen) πήγε να τον πιάσει από το χέρι, ενώ και από το βάθρο η Toria Dillier του φώναξε "Περίμενε!" χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Δείτε τη στιγμή που έκανε spoil τον νικητή

Έτσι, η γαλλίδα σκηνοθέτρια Julia Ducournau έμαθε από νωρίς πως θα είναι η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς και το πόνημά της "Titane" από την ίσως μεγαλύτερη γκάφα που έγινε ποτέ στην ιστορία του θεσμού. Ο Lee λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου της Κριτικής Επιτροπής ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε πως "τα έκανα θάλασσα". 

Βρείτε εδώ τους νικητές του Φεστιβάλ Καννών 2021