Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών παραλίγο να είχε σκηνή με... γυμνά hobbit (BINTEO)

Η πραγματική ιστορία που αποκάλυψαν οι "Pippin" και "Merry"
02 Ιουλίου 2021 08:31
Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών παραλίγο να είχε σκηνή με... γυμνά hobbit (BINTEO)

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί μια συζήτηση στα ιντερνετικά πηγαδάκια των fans του Lord of The Rings σχετικά με την επερχόμενη σειρά της Amazon και το κατά πόσο..."Game of Thrones" θα είναι στο θέμα της γύμνιας. Η πλειοψηφία φαίνεται να είναι αντίθετη στο να αλλάξει το ύφος στο κομμάτι αυτό, μιας και υπάρχει online petition που ζητάει από την Amazon να κρατήσει τα "George R.R. Martin" σκηνικά μακριά.

Στην εκπομπή, όμως, του Stephen Colbert βρέθηκαν δύο ηθοποιοί από την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, συγκεκριμένα οι Billy Boyd και Dominic Monaghan που ενσάρκωσαν τους Peregrin "Pippin" Took και Merry Brandybuck, και ο παρουσιαστής τους ρώτησε την άποψή τους. 

Παραλίγο να είχαμε ακατάλληλη σκηνή στο LOTR

O Boyd παραδέχτηκε, προς μεγάλη έκπληξη του κοινού και του Colbert (ο οποίος είναι τεράστιος fan του Τόλκιν) πως παραλίγο να είχαμε μια σκηνή γύμνιας και συγκεκριμένα στο The Lord of The Rings: The Two Towers. 

"Λοιπόν, να ξέρετε πως έχει το πράγμα...παραλίγο να είχαμε γύμνια στις ταινίες.

Συγκεκριμένα τα λόγια του ήταν ως εξής:

Η Philippa Boyens (μια από τους σεναριογράφους μας) είχε γράψει μια αστεία σκηνή, επειδή κάναμε κάποια αστεία στο πλατό και πειράζαμε κόσμο...και αυτή είπε "Να ξέρετε υπάρχει μια νέα σκηνή την επόμενη εβδομάδα που θα γυρίσουμε με τα Ents. Όταν ο Merry και ο Pippin θα είναι πάνω στο Treebeard, αρχίζει να φοβάται και κουνάει τους θάμνους, κάτι που θα κάνει εσάς να πέσετε. Και όπως θα πέφτετε από τα κλαδιά κάτω, μέχρι να έχετε πέσει, θα είστε ξεγυμνωμένοι. Και ο Merry γυρνάει στον Pippin και του λέει "Κάνει κρύο ή μου φαίνεται;" και ο Pippin του απαντά, "Κράτα με, Merry". 

Χωρίς να γνωρίζουμε πως θα αντιδρούσαν οι θεατές τότε εάν ο Peter Jackson αποφάσιζε να περιέχει ακατάλληλες σκηνές για ανηλίκους επιπέδου "Game of Thrones" αλλά για την ιστορία, ο Τόλκιν περιείχε μια τέτοια σκηνή στα βιβλία με τον Tom Bombadil, κάτι που στη συνέντευξη τονίζει ο Colbert. 

Γιατί ο ντόρος με τη γύμνια και τη σειρά του LOTR;

Η αφορμή που ξέσπασε το debate να απαγορευθεί η γύμνια από την σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών της Amazon, ήταν ένα casting call της πολυαναμενόμενης σειράς, που ανέφερε πως "οι ηθοποιοί θα πρέπει να είναι άνετοι με τη μερική ή πλήρη γύμνια". Μάλιστα, η παραγωγή προσέλαβε έναν ειδικό συντονιστή οικειότητας για τις αισθησιακές σκηνές, όπως αποκάλυπτε το σημείωμα του casting. 

Ένα group ονόματι "Catholic Memes" ξεκίνησε ένα online petition μέσω του Change.org για να μαζέψει υπογραφές ενάντια στη χρήση οποιασδήποτε σκηνής με γύμνια στη σειρά και να διατηρήσουν οι συντελεστές την φιλικό προς την οικογένεια ύφος των ταινιών του Peter Jackson. Κατά την ώρα γραφής του άρθρου το petition βρίσκεται πολύ κοντά στις 50.000 υπογραφές, ώστε να γίνει ένα από τα trending petitions του Change.org. 

Δείτε το απόσπασμα στο 3:56 του βίντεο.