Ο Antonio Banderas πάτησε Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, The Enforcer

Όλα όσα ξέρουμε για την ταινία που θα μεταμορφώσει την πόλη σε πλατό του Χόλιγουντ
27 Ιουνίου 2021 12:44
Ο Antonio Banderas πάτησε Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, The Enforcer

Εδώ και μερικά 24ωρα ο Antonio Banderas βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο “The Enforcer”, η οποία θα μετατρέψει την πόλη σε ένα τεράστιο πλατό του Χόλιγουντ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε budget ταινία που έχει γυριστεί ποτέ στην πόλη, με τις πληροφορίες να λένε πως φτάνει τα 20 εκ. δολάρια.

Ποιο είναι το σενάριο του “The Enforcer”;

Σύμφωνα με το IMDb στο θρίλερ δράσης σε σκηνοθεσία Richard Hughes, πρωταγωνιστεί ένας εκτελεστής, που ανακαλύπτει πως η «φαμ φατάλ» αφεντικίνα του εμπλέκεται σε κύκλωμα cybersex trafficking και άλλα εγκλήματα που ούτε ο ίδιος του δε θα έπραττε. Μια νεαρή φίλη του προσπαθεί να το σκάσει και ο «εκτελεστής» (Antonio Banderas) θα πρέπει να τα ρισκάρει όλα για να σώσει το κορίτσι από την εγκληματική οργάνωση που δούλεψε για ολόκληρή του τη ζωή.

Μαζί με τον Banderas θα συμπρωταγωνιστήσουν η Kate Bosworth (21, Superman Returns, The I-Land), που υποδύεται το αφεντικό του Μπαντέρας και ο ράπερ 2 Chainz, που παίζει έναν «νονό» της νύχτας. Η παραγωγή είναι της Millennium Films και ήδη ψάχνει διανομέα στην ψηφιακή αγορά του Φεστιβάλ Καννών 2021.

Έφτασε με ιδιωτικό τζετ ο Μπαντέρας στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και ένα 24ωρο ο πασίγνωστος ηθοποιός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου έφτασε με ιδιωτικό τζετ και διαμένει με τους συνεργάτες του σε ξενοδοχείο στην ανατολική πλευρά της πόλης. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πρόβες και συναντήσεις με την παραγωγή της ταινίας, λίγο πριν ακουστεί το «φώτα, κάμερες, action!».

Πάνω από 10.000 αιτήσεις για κομπάρσους

Φρενίτιδα προκάλεσε στον τοπικό κινηματογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, το “Enforcer” καθώς οι αιτήσεις στο casting γραφείο της εταιρίας παραγωγής ξεπέρασαν μέσα σε μερικές μέρες τις 10.000 από ανθρώπους όλων των ηλικιών, από παιδιά 7 ετών μέχρι 78 ετών. Οι περισσότεροι προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο υπήρξαν και αυτοί που με δικά τους έξοδα ταξίδεψαν από Δράμα, Καβάλα και Αθήνα για ένα μικρό πέρασμα από την ταινία.

Ωστόσο, ήδη επιλέχθηκαν τα 1.000 άτομα που θα συμμετέχουν ως κομπάρσοι στις σκηνές της ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας ξεκινούν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και θα συνεχιστούν για πέντε εβδομάδες.

Θα κλείσουν περιοχές της Θεσσαλονίκης για τα γυρίσματα

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το Voria.gr αναφέρουν πώς για τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί γυρίσματα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, τμήμα της οποίας θα αποκλειστεί από την κυκλοφορία. Σαφώς για όλα αυτά έχουν ειδοποιηθεί οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (τροχαία, ΟΑΣΘ, τεχνικές υπηρεσίες περιφέρειας κ.τ.λ.) ώστε να προγραμματιστούν οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το ίδιο θα συμβεί και το Σάββατο 3 Ιουλίου, όταν και τα γυρίσματα θα μεταφερθούν εντός της πόλης, οπότε οι Θεσσαλονικείς θα μπορέσουν να βρεθούν έστω και από απόσταση στα γυρίσματα μιας μεγάλου βεληνεκούς χολιγουντιανής ταινίας.

Συγκεκριμένα εκεί τα γυρίσματα θα γίνουν στην οδό Εθνικής Αμύνης από τη συμβολή της Τσιμισκή μέχρι τη συμβολή της οδού Παύλου Μελά από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Με το «έτοιμοι, φύγαμε, πάμε...» της Δευτέρας να πλησιάζει πια, η Θεσσαλονίκη ολόκληρη κινείται στον ρυθμό του «The Enforcer» και αυτό είναι «ίσως το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό "δώρο" προς τη Θεσσαλονίκη μετά τη δοκιμασία της πανδημίας» ανέφερε ο Δημήτρης Καμπάς, διευθυντής παραγωγής μιλώντας στο ΑΠΕ.