Star Wars: Το "Rogue Squadron" της Patty Jenkins βρήκε σεναριογράφο και προχωράει

Θα είναι η πρώτη Star Wars ταινία μετά το κλείσιμο του Skywalker Saga
26 Ιουνίου 2021 12:59
Star Wars: Το "Rogue Squadron" της Patty Jenkins βρήκε σεναριογράφο και προχωράει

Από τον περασμένο Δεκέμβριο που μάθαμε για την επόμενη ταινία του Star Wars franchise, μετά το φινάλε του Skywalker Saga, είχαμε να μάθουμε νέα. Ο λόγος φυσικά για το Star Wars: Rogue Squadron σε σκηνοθεσία της Patty Jenkins (Wonder Woman 1984) που μέσα από το ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter μάθαμε τελικά ποιος θα γράψει το σενάριο. 

Ο Matthew Robinson ανέλαβε ως σεναριογράφος της ταινίας και είναι αυτός που είχε γράψει μαζί με τον Ricky Gervais, την υποτιμημένη αλλά εξαιρετική κωμωδία "The Invention of Lying" του 2009. Το ρεζουμέ του περιλαμβάνει επίσης το πρόσφατο "Love and Monsters" του Netflix, την live-action ταινίας της Ντόρας με τίτλο "Dora and the Lost City of Gold", την κωμωδία "Jerked", το επερχόμενο remake του "Little Shop of Horrors" αλλά αλλά και το "Live Die Repeat and Repeat", που αποτελεί το εδώ και χρόνια υπό ανάπτυξη sequel του "Edge of Tomorrow". 

Με τι έχει να κάνει το "Rogue Squadron"; 

Η Patty Jenkins εμπνεύστηκε καταρχάς από τον πατέρα της που ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ -μάλιστα έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Έτσι ήθελε να δημιουργήσει την 
Καλύτερη ταινία με πιλότους μαχητικών όλων των εποχών". Κάτι σαν το διαστημικό "Top Gun". Επίσης, γνωρίζουμε δια στόματος της Jenkins πως η ταινία "Rogue Squadron" δε θα έχει καμία σχέση με την ιστορία των ομώνυμων λατρεμένων βιντεοπαιχνιδιών και θα βασίζεται σε ένα αυθεντικό, πρωτότυπο σενάριο. 

Πότε αναμένεται;

Η Lucasfilm και η Disney ήθελαν το franchise να κάνει ένα απαραίτητο διάλειμμα μετά το χλιαρό "Star Wars: The Rise of Skywalker" και έτσι θα περάσει μια τετραετία από την τελευταία φορά που κυκλοφόρησε Star Wars ταινία. Έτσι, το Star Wars: Rogue Squadron είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 2023