Star Wars: O J.J. Abrams παραδέχεται το μεγάλο λάθος της sequel τριλογίας

Έπρεπε να υπάρχει εξαρχής ξεκάθαρο πλάνο
31 Μαΐου 2021 19:54
Star Wars: O J.J. Abrams παραδέχεται το μεγάλο λάθος της sequel τριλογίας

Η sequel τριλογία των Star Wars ταινιών δίχασε με τη μέση της (The Last Jedi) και το φινάλε της (The Rise of Skywalker) τους fans του σύμπαντος, με σφοδρές αντιδράσεις, που κατέληξαν σε μια χλιαρή εμπορική πορεία για το Episode IX στο box office για τα δεδομένα του franchise. O σκηνοθέτης του πρώτου και του τελευταίου κεφαλαίου της νέας τριλογίας, J.J. Abrams παραδέχτηκε σε πρόσφατη του συνέντευξη στο Collider το μεγάλο λάθος που έγινε στη Lucasfilm και το οποίο ήταν ξεκάθαρο στους fans. 

Το ότι δεν υπήρχε στιβαρό σχέδιο έβλαψε την τριλογία

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να εκφράσει την άποψή του για το εάν και κατά πόσο επηρέασαν οι "δημιουργικές αλλαγές" την πρόσφατη τριλογία. Θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα εάν υπήρχε ένα στιβαρό αφηγηματικό τόξο από την αρχή; Ο Abrams παραδέχτηκε το εξής:

Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να γνωρίζεις που πηγαίνεις. 

"To έμαθα με τον σκληρό τρόπο" 

Τόσο ανοιχτά o Abrams δεν είχε μιλήσει ποτέ ξανά, για το πώς η sequel τριλογία δεν κατέληξε με τον διθυραμβικό τρόπο που περίμεναν οι fans. Μέσα σε όλα όσα είπε απαντώντας στην ερώτηση αυτή ανέφερε επίσης:

"Νιώθω πως αυτό που έμαθα σαν μάθημα αρκετές φορές αυτά τα χρόνια και ειδικά σε αυτή την χρονιά της πανδημίας, δουλεύοντας με σεναριογράφους, μου έγινε ξεκάθαρο. Το μάθημα είναι πως πρέπει να σχεδιάζεις τα πράγματα όσο καλύτερα γίνεται και πάντα θα πρέπει να μπορείς να απαντήσεις στο απροσδόκητο. Και το απροσδόκητο μπορεί να έρθει με πολλαπλές μορφές και νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να γνωρίζεις που πηγαίνεις. 

Απλά δεν το ξέρεις ποτέ, αλλά το να έχεις ένα σχέδιο -και το έμαθα με τον σκληρό τρόπο- είναι το πιο σημαντικό πράγμα, επειδή αλλιώς δεν ξέρεις τι χτίζεις. Δεν γνωρίζεις που να δώσεις έμφαση, επειδή εάν δεν ξέρεις την κατάληξη της ιστορίας, θα είσαι όσο καλός όσο η τελευταία σου σκηνή. Πάντα, όμως, πρέπει αν οδηγείς σε κάτι αναπόφευκτο."

Θα θυμάστε τις δηλώσεις της Daisy Ridley για το ότι στην περίπτωση της Rey η καταγωγή της άλλαξε αρκετές φορές καθόλη τη διάρκεια της sequel τριλογίας. Τα λόγια του Abrams απλά ήρθαν να επισημοποιήσουν το γεγονός ότι το "ψάρι βρωμούσε από το κεφάλι".