Επίσημο: Η Amazon αγόρασε την MGM και αποκτά τα James Bond, Rocky κ.α.

Νέα εποχή για το studio και την υπηρεσία Amazon Prime Video
27 Μαΐου 2021 08:54
Επίσημο: Η Amazon αγόρασε την MGM και αποκτά τα James Bond, Rocky κ.α.

Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε ενημερώσει με σχετική είδηση ότι η Amazon συζητά έντονα την εξαγορά του θρυλικού στούντιου παραγωγής MGM. Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η συμφωνία έκλεισε έναντι $8.5 δισεκατομμυρίων και κάνει το μεγάλο «μπαμ» στη βιομηχανία του κινηματογράφου, αφού πλέον ο αμερικανικός κολοσσός κατέχει έναν μεγάλο «άσσο στο μανίκι του».

Τον περασμένο Δεκέμβριο η MGM ήταν προς πώληση και όπως έγινε γνωστό την πλησίασαν και άλλοι γίγαντες του χώρου, όπως είναι η Apple και η Comcast, αλλά φαίνεται πως η πρόταση της Amazon ήταν η πιο δελεαστική.

Η Metro-Goldwyn-Mayer είναι ένα από τα μακροβιότερα στούντιο στην ιστορία του Χόλιγουντ μετρώντας σχεδόν 100 χρόνια στο χώρο και έναν πλούσιο κατάλογο από ταινίες. Με αυτόν τον τρόπο η Amazon θέλει να εμπλουτίσει το Amazon Prime Video και να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους γίγαντες του χώρου όπως τη Warner Bros (HBO Max), την Disney (Disney Plus), την Paramount (Paramount Plus), την NBCUniversal (Peacock) και φυσικά το Netflix. 

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η MGM Studios διαθέτει ένα τεράστιο κατάλογο ταινιών και σειρών από τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ μέχρι σήμερα, με πάνω από 4.000 ταινίες και 17.000 ώρες τηλεοπτικού περιεχομένου, μαζί με το franchise του "James Bond", του "Rocky" και πολλά ακόμη.