Ταινία Portal: Προχωράει η παραγωγή της, οκτώ χρόνια αφότου ανακοινώθηκε

"Still Alive"...
25 Μαΐου 2021 14:21
Ταινία Portal: Προχωράει η παραγωγή της, οκτώ χρόνια αφότου ανακοινώθηκε

Tι και αν πέρασε σχεδόν μια δεκαετία από τότε που ο Gabe Newell μαζί με τον J.J. Abrams στη σκηνή της DICE έδιναν τα χέρια για τις κινηματογραφικές μεταφορές των Half-Life και Portal. Μετά από χρόνια μαθαίνουμε νέα για τουλάχιστον ένα από αυτά τα projects.

Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης των Star Wars και του reboot του Star Trek, μιλώντας στο IGN, επιβεβαίωσε πως η ταινία Portal βρίσκεται πλέον ενεργά υπό ανάπτυξη στα στούντιο της Warner Bros, χωρίς να αναφέρει τα ονόματα που συμμετέχουν στην παραγωγή. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Πράγματι έχουμε ένα σενάριο που ετοιμάζεται για την ταινία Portal αυτόν τον καιρό μαζί με τη Warner Bros. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την ιδέα και την οπτική της, οπότε νιώθουμε πως επιτέλους μπήκε στη σειρά. 

Έχει τρομερές δυνατότητες για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι η περιορισμένη αφήγηση του παιχνιδιού, που όσο πανέξυπνα κι αν αποδίδεται, οι δυνατότητες της είναι τεράστιες. Θα είναι τέρμα διασκεδαστικό. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, στο Portal πρωταγωνιστεί η σιωπηλή -στα πρότυπα του Gordon Freeman- Chell, που αποτελεί ένα test subject της Aperture Science, η οποία προσπαθεί να δραπετεύσει από τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις με τη χρήση ενός όπλου που εκτοξεύει portals. 

Μήπως θα συμμετέχει ο J.K. Simmons στην ταινία; 

Ειδικά στο Portal 2 μάθαμε πολλά περισσότερα για την ιστορία της Aperture. Το sequel του 2011 περιλάμβανε μια εξαιρετική ερμηνεία από τον J.K. Simmons του "Whiplash" στο ρόλο του ιδρυτή της περιβόητης εταιρίας, Cave Johnson. 

O J.J. Abrams αναγνώρισε το γεγονός πως ίσως να υπάρξει κατακραυγή από τους fans εάν δεν επιστρέψει ο Simmons για να υποδυθεί τον ρόλο αυτόν σε live-action βερσιόν. Ωστόσο, δεν πρόσφερε κάποια άλλη πληροφορία για το θέμα. 

Δεν εμπλέκεται πλέον στην ταινία Half-Life

Σε παλιότερη συνέντευξή του, ο Abrams είχε δηλώσει πως η κινηματογραφική μεταφορά του Half-Life αποτελεί μια δυσκολότερη υπόθεση, κυρίως όσον αφορά το πώς θα αποδοθεί το σενάριό του. Όπως ανέφερε τώρα, τουλάχιστον, δεν καίει την Bad Robot να την φέρει στο προσκήνιο, παρόλο που μοιράζεται το ίδιο σύμπαν με το Portal. 

Το πιο κοντινό σε "ταινία Portal" δείγμα που έχουμε δει

Το live-action φιλμ μικρού μήκους, με τίτλο "Portal: No Escape" του Dan Trachtenberg που κυκλοφόρησε μέσω του YouTube το 2011 αποτελεί ότι πιο κοντινό έχουμε δει ποτέ σε μια ταινία που βασίζεται στο διάσημο σύμπαν παιχνιδιών της Valve. Επίσης έχουν υπάρξει και άλλες μικρές παραγωγές από YouTubers όπως αυτή του καναλιού ColinandConnor από το 2013 με το "Portal: Survive!".