Με Mark Ruffalo και Emma Stone η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Ετοιμαστείτε για το "Poor Things" ή αλλιώς μια διαφορετική εκδοχή του "Φρανκενστάιν"
21 Μαΐου 2021 09:05
Με Mark Ruffalo και Emma Stone η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μεγαλεία όπως της "Ευνοούμενης" θα δούμε από την νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς μέσα από το ρεπορτάζ του Collider μαθαίνουμε ότι θα πρωταγωνιστήσει ο Mark Ruffalo στο πλάι της Emma Stone, σχηματίζοντας το νέο αστεράτο δίδυμο του Έλληνα auteur. Η Stone είχε "κλειδώσει" από τη στιγμή που πρωτοακούστηκε το νέο του κινηματογραφικό project που αποτελεί ξανά παραγωγή της Searchlight Pictures. 

Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου ηθοποιός των "Foxcatcher", "The Kids are Alright" και "Spotlight", έκλεψε τις εντυπώσεις και δικαιώς στην τηλεοπτική μίνι σειρά του HBO, "I Know this Much Is True", όπου έπαιξε διπλό ρόλο και του χάρισε μια Χρυσή Σφαίρα. Την Stone θα τη δούμε στο "Cruella" της Disney, υποδυόμενη μια punk rock βερσιόν της Cruella DeVil. 

Το σενάριο της νέας του ταινίας περιγράφεται σαν μια "ξεκαρδιστική πολιτική σάτιρα" και "γράμμα αγάπης στη βικτωριανή λογοτεχνία" αλλά είναι και κάτι ακόμη. 

Το "Poor Things" βασίζεται στο βιβλίο του γνωστού σκωτσέζου συγγραφέα, Alasdair Gray, και η ιστορία του ουσιαστικά αποτελεί εναλλακτική βερσιόν του μύθου του "Φρανκενστάιν".

Στην προκειμένη όμως το "τέρας" αντικαθίσταται από μια πανέμορφη, ερωτομανή και ευέξαπτη κοπέλα ονόματι Bella Baxter (Stone), η οποία πνίγεται στην προσπάθεια να ξεφύγει από τον βάναυσο σύζυγό της. Ένας γιατρός την επαναφέρει στη ζωή χρησιμοποιώντας τον εγκέφαλο του αγέννητου παιδιού της. 

Όπως και στο "The Favourite" έτσι και εδώ ο Tony McNamara ανέλαβε την προσαρμογή του σεναρίου. Το όλο project δεν μοιάζει να απέχει εντελώς από την προηγούμενη του ταινία, ωστόσο και εδώ αναμένεται να δούμε ένα παράξενο μείγμα θρίλερ, τρόμου και ρομαντικής ταινίας, πάντα με την διαστροφή που χαρακτηρίζει τη σκηνοθεσία του Λάνθιμου.  

Πριν μερικούς μήνες σας είχαμε ενημερώσει πως ο Willem Dafoe θα συμμετέχει στο cast βάσει ρεπορτάζ του Deadline, ενώ και ο βραβευμένος με Χρυση Σφαίρα για το "Ramy", Ramy Youssef, θα παίξει κάποιον ρόλο. 

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στη χρονιά, οπότε να αναμένουμε το Poor Things κάποια στιγμή μέσα στο 2022, καλώς εχόντων των πραγμάτων.