Marvel εναντίον DC: Τι προτιμούν οι Έλληνες;

Μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει ποιοι ήρωες είναι πιο δημοφιλείς ανά χώρα
11 Μαΐου 2021 12:35
Marvel εναντίον DC: Τι προτιμούν οι Έλληνες;

Όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε μια τρόπον τινά κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων superhero κόσμων υπήρχε και θα υπάρχει. Την τελευταία δεκαετία ειδικά όπου τα σύμπαντα των Marvel και DC έχουν μεταφερθεί και στο σινεμά, με τεράστια απήχηση -ειδικά για την πρώτη- έχουν καταφέρει να αγγίξουν ένα ευρύτερο φάσμα κοινού, ακόμη και αυτούς που δεν τους γνώριζαν. 

Μια νέα μεγάλη έρευνα του Game.co.uk όμως αποκαλύπτει τις προτιμήσεις των χωρών ανά τον κόσμο και έτσι παίρνουμε μια σφαιρική οπτική για το ποιοι ήρωες κυριαρχούν στη συνείδηση του κόσμου. Είναι αυτοί της Marvel ή της DC; Και ποιους προτιμούν οι Έλληνες;

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσίευσε, η Ελλάδα είναι κάπως διχασμένη και αυτό διότι κατά 85% προτιμάμε τη Marvel, αλλά όσον αφορά τον πιο δημοφιλή σούπερ ήρωα εκεί πάμε στην αντίπερα όχθη και μάλιστα γένους θηλυκού. Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων έχει η Wonder Woman, σαφέστατα κερδίζοντας έδαφος χάρη στις ελληνικές ρίζες της. 

Όπως αποκαλύπτει το infographic, ο πιο δημοφιλής ήρωας σε 57 χώρες είναι ο Spider-Man της Marvel και ακολουθεί η Wonder Woman και ο Batman της DC. Φυσικά, σε αυτούς τους αριθμούς λαμβάνεται υπόψη και το γεγονός ότι το MCU είναι μακράν πιο επιτυχημένο και πιο δημοφιλές από το DCEU. Ουραγοί της υπόθεσης είναι η Scarlet Witch, λογικά χάρη στη σειρά "WandaVision" του Disney Plus οι μετοχές της ανέβηκαν, αλλά και ο αξιαγάπητος Groot των Guardians of the Galaxy

Team Marvel ή Team DC; Ποια έχει την πρωτιά παγκοσμίως;

Γενικότερα όμως και με συντριπτική διαφορά η Marvel προηγείται αφού την προτιμούν 51 χώρες έναντι μόλις 9 χωρών που επέλεξαν τη μπλέ ομάδα της DC. 

Ποιος είναι ο πιο δημοφιλής κακός όμως;

Θα ασχοληθούμε πρώτα με τα του οίκους μας αφού στην Ελλάδα "δαγκωτό" ψηφίζουμε Joker, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν πόσο λατρεμένη είναι η ερμηνεία του Heath Ledger στο "The Dark Knight" αλλά και αυτή του Joaquin Phoenix στο βραβευμένο με Όσκαρ, "Joker". Ο υπόλοιπος πλανήτης κινείται σε ρυθμούς Marvel στον τομέα αυτόν, αφού ο Thanos κατακτά τον τίτλο του πιο δημοφιλή "villain" σε 66 χώρες (ποσοστό 56.4%), ενώ και ο Venom βρίσκεται στην 3η θέση με 16 χώρες να τον βγάζουν πρώτο και ποσοστό 13.6%. 

Οι προτιμήσεις όμως ταιριάζουν με τις δικές σας; Γράψτε μας στα σχόλια!