Αδερφός Chadwick Boseman για νίκη Hopkins: "Δεν έδινε τόσο σημασία στα Oscars εξάλλου"

Και απαντάει σε όσους θεωρούν ότι σνομπαρίστηκε
28 Απριλίου 2021 12:07
Αδερφός Chadwick Boseman για νίκη Hopkins: "Δεν έδινε τόσο σημασία στα Oscars εξάλλου"

Έντονη αναστάτωση προκάλεσε στο Χόλιγουντ η νίκη του Sir Anthony Hopkins στα φετινά Oscars καθώς κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο "The Father", το οποίο μάλιστα δόθηκε στο τέλος της βραδιάς, σπάζοντας μια παράδοση δεκαετιών. Το απόλυτο φαβορί θεωρούνταν άλλωστε ο πρόσφατα αδικοχαμένος Chadwick Boseman για τον ρόλο του στο "Ma Rainey's Black Bottom", o οποίος αναμενόταν εκτός απροόπτου να μπει στο στενό κλαμπ των ηθοποιών που βραβεύτηκαν με το χρυσό αγαλματίδιο μετά θάνατον, όπως ο Heath Ledger για το "The Dark Knight". 

Τα δεδομένα ανατράπηκαν και την παγωμάρα που επικράτησε στο Union Station στο άκουσμα του ονόματος του 83χρονου Hopkins, έκανε ηχηρότερη η απουσία του. Έτσι δεν βγήκε ο καθιερωμένος ευχαριστήριος λόγος, ενώ ούτε λόγω πανδημίας μπόρεσε να παραλάβει κάποιος άλλος στη θέση του. Η αναπάντεχη εξέλιξη αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media και ειδικά στο Twitter, το οποίο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της απόφασης της Ακαδημίας. Άλλωστε η ξαφνική απόφαση να δοθεί τελευταίο αυτό το βραβείο ήταν σα να προέδιδε ένα συγκινητικό κλείσιμο με τη βράβευση του μακαρίτη ηθοποιού. 

Τώρα, η οικογένεια του Boseman και συγκεκριμένα ο αδερφός του Derrick, απάντησαν σε όσους λένε πως πρόκειται για σνομπάρισμα της Ακαδημίας, θέλοντας να κατευνάσουν τα πνεύματα. Το TMZ μεταφέρει τη δήλωση του Derrick, o οποίος δεν βλέπει το γεγονός ότι δεν βραβεύτηκε ο Chadwick στα Oscars σαν σνομπάρισμα, επειδή κάθε υποψήφιος ηθοποιός ήταν εξαιρετικός και άξιζε αυτό το βραβείο. Αναφέρει πως η οικογένειά του δεν είναι αναστατωμένη ή οτιδήποτε τέτοιο για το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε το όνομα του Chadwick στο τέλος της απονομής. 

Ο Derrick εύχεται τα καλύτερα στον Hopkins και την οικογένειά του επειδή όπως το θέτει ο ίδιος "είμαι σίγουρος ότι και ο Anthony θα έκανε το ίδιο εάν νικούσε ο Chad". Ωστόσο, φαίνεται να αδειάζει τον θεσμό των Oscars καθώς δηλώνει ότι "Ο Chadwick δεν έδινε τόσο σημασία στα Oscars εξάλλου. Πάντα μου τα περιέγραφε σαν καμπάνια. Βέβαια, με όλα αυτά υπόψιν, ναι, ένα Όσκαρ πράγματι θα ήταν επίτευγμα, αλλά δεν ήταν ποτέ μια εμμονή του"

Ο Hopkins έγραψε τη δική του ιστορία στον θεσμό αφού έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που βραβεύεται, υποδυόμενος έναν άνδρα που αντιμετωπίζει άνοια στο δραματικό φιλμ του Florian Zeller. Ένα 24ωρο μετά τη νίκη του, ανήρτησε τον ευχαριστήριο λόγο του από το σπίτι του στην Ουαλία όπου βρίσκεται αυτόν τον καιρό, αποτείνοντας μάλιστα φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο Boseman: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

"Καλημέρα, εδώ είμαι στην πατρίδα μου στην Ουαλία. Σε ηλικία 83 ετών δεν περίμενα να λάβω αυτό το βραβείο, πραγματικά δεν το περίμενα και είμαι πολύ ευγνώμων στην Ακαδημία και σας ευχαριστώ. Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στον Chadwick Boseman, τον οποίο χάσαμε πολύ νωρίς. Και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά δεν το περίμενα αυτό. Νιώθω πως μου δόθηκε το προνόμιο και η τιμή, ευχαριστώ. " είπε ο Hopkins. 

Τι αναφέρουν οι διοργανωτές για το παγωμένο φινάλε της 93ης Τελετής Απονομής

Σε δήλωση που κλήθηκε να κάνει ο Rob Mills του ABC, ισχυρίστηκε πως ήταν ένα "υπολογισμένο ρίσκο". Συγκεκριμένα είπε τα εξής: 

Δεν ήταν πρόθεσή μας να κλείσει με κάποιον που δεν ήταν παρών. Ήταν ένα υπολογισμένο ρίσκο που απέδωσε επειδή όλοι μιλούσαν για αυτό εν τέλει. Ομοίως κανένας δεν ήθελε να συμβεί ξανά ο "λάθος φάκελος" όπως έγινε πριν τρία χρόνια, αλλά όλοι μιλούσαν για αυτό. Θαρρώ πως κάποια μερίδα του κοινού νόμιζε ότι έχασε κάποιες βραβεύσεις. "Γιατί δόθηκε νωρίτερα η Καλύτερη Ταινία;" ή "τι συμβαίνει αυτό είναι τρελό" ή ακόμα και "Πως είναι δυνατόν; Η Καλύτερη Ταινία κλείνει πάντα τη βραδιά". Κάποιοι αναστατώθηκαν, κάποιοι το λάτρεψαν και αυτός ήταν τελικά ο σκοπός, να μην υπάρξει απάθεια.