Όσκαρ 2021: "Έσπασε" ο Thomas Vinterberg - Από την απέραντη θλίψη στο χρυσό αγαλματίδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφιέρωσε το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας στην αδικοχαμένη του κόρη
26 Απριλίου 2021 07:54
Όσκαρ 2021: "Έσπασε" ο Thomas Vinterberg - Από την απέραντη θλίψη στο χρυσό αγαλματίδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα μεγάλα βραβεία της βραδιάς κατέκτησε ο Thomas Vinterberg, αυτό της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας για το "Another Round", χαρίζοντας έτσι στη Δανία το τέταρτο Όσκαρ στην ιστορία της. Η ταινία που αφηγείται την προσπάθεια μιας παρέας δασκάλων να ξαναβρούν τη νιότη και τη σπίθα στις ζωές τους, με τον Mads Mikkelsen πρωταγωνιστή, κρύβει μια ιστορία απέραντης θλίψης και πόνου.

Μόλις 4 μέρες αφότου είχαν ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας, ο Δανός σκηνοθέτης έχασε την κόρη του ξαφνικά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μάλιστα, όπως είπε σκόπευε να τη συμπεριλάβει στην ταινία σε κάποιο μικρό ρόλο, ενώ είχε αναφέρει πως λάτρευε το σενάριό της από την αρχή. Ο Vinterberg τίμησε την κόρη του αφιερώνοντας το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του στη μνήμη της. Χωρίς όμως να μπορέσει να κρατήσει τη συγκίνησή του και έτσι "λύγισε" στη σκηνή του Union Station, όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω:

Αυτά ήταν τα λόγια του: 

Έτσι θέλαμε να φτιάξουμε μια ταινία που θα εξυψώνει τη ζωή. Έτσι τέσσερις μέρες αφότου ξεκίνησαν τα γυρίσματα, το αδύνατο συνέβη. Ένα ατύχημα σε έναν αυτοκινητόδρομο πήρε την κόρη μου μακριά. Επειδή κάποιος κοιτούσε στο τηλέφωνό του. Και μας λείπει, και την αγαπώ. Με συγχωρείτε...Δύο μήνες πριν γυρίσουμε αυτήν την ταινία, δύο μήνες πριν πεθάνει, ήταν στην Αφρική. Μου έστειλε ένα γράμμα, μόλις διάβασε το σενάριο και της άρεσε. Ένιωσε πως θα τη δει κόσμος έτσι. Έπρεπε να συμμετέχει στην ταινία. Και αν κάποιος τολμήσει να πιστέψει ότι είναι εδώ μαζί μας με κάποιον τρόπο, θα μπορείτε να την δείτε να χειροκροτάει και να πανηγυρίζει μαζί μας. 

Καταλήξαμε να κάνουμε αυτήν την ταινία σαν ένα μνήμα για αυτήν. Λοιπόν, Ida, αυτό είναι ένα θαύμα που μόλις συνέβη και είσαι μέρος αυτού του θαύματος. Ίσως από κάπου να κινούσες τα νήματα, δεν ξέρω. Αλλά αυτό είναι για σένα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ."

Την άποψή μας για το Another Round θα τη βρείτε πατώντας εδώ