O Alejandro González Iñárritu επιστρέφει! Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Το "Limbo" είναι η μεγάλη επιστροφή του σκηνοθέτη του "The Revenant"
11 Μαρτίου 2021 12:01
O Alejandro González Iñárritu επιστρέφει! Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Είναι από τους πιο τιμημένους, πολυβραβευμένους και με αλάνθαστο σερί ταινιών σκηνοθέτες εκεί έξω. Ο Alejandro González Iñárritu ανήκει σε ένα σπάνιο είδος δημιουργών που κατάφεραν να αποσπάσουν σε διαδοχικές χρονιές το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τα "Birdman" (2015) και "The Revenant" (2016). Έκτοτε όμως ο Μεξικανός σκηνοθέτης πραγματοποίησε ένα παρατεταμένο διάλειμμα πίσω από τις κάμερες και ύστερα από μια πενταετία σχεδόν μακριά από τις επάλξεις κάνει τη δυναμική του επιστροφή. 

Όπως μαθαίνουμε από το Indiewire, οι κάμερες ξεκίνησαν να γράφουν στη νέα του ταινία με τίτλο "Limbo", η οποία θα είναι η πρώτη μετά το οσκαρικό The Revenant και γυρίζεται στην γενέτειρά του, την Πόλη του Μεξικού. Μετά το εκπληκτικό ντεμπούτο του με το "Amores Perros" είναι η πρώτη ταινία που γυρίζεται εξ' ολοκλήρου εκεί, ενώ ακόμη μια "πρωτιά" είναι το γεγονός πως θα είναι η πρώτη του ξενόγλωσση (ισπανόφωνη συγκεκριμένα) μετά το "Biutiful" του 2010 με τον Javier Bardem. Ο σκηνοθέτης, μάλιστα, έγραψε και το σενάριο της ταινίας που θα εξερευνήσει τον πολιτικό και κοινωνικό εκμοντερνισμό του Μεξικού. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά δεν είναι κάποιος που διψά για ένα χρυσό αγαλματίδιο όπως η περίπτωση του Leonardo DiCaprio, αλλά o Daniel Giménez Cacho, ο οποίος συμμετείχε στα "Zama" της Lucrecia Martel και το "Bad Education" του Pedro Almodovar. 

Αν και σε όλη του τη φιλμογραφία έχει συνεργαστεί με τους συνήθεις υπόπτους Rodrigo Prieto και Emmanuel Lubezki, τη φωτογραφία του "Limbo" ανέλαβε ο Darius Khondji. Εάν το όνομά του δε σας λέει τίποτα τότε τα κάδρα που έχει χαρίσει σε ταινίες όπως τα "Se7en" και "Panic Room" του David Fincher, το "The Immigrant" του James Gray, το "Midnight in Paris" του Woody Allen, το "Delicatessen" των Marc Caro και Jean-Pierre Jeunet, καθώς και το πρόσφατο "Uncut Gems" των αδερφών Safdie σίγουρα θα σας μιλήσουν. 

Άλλο ένα σημαντικό όνομα πίσω από τις κάμερες είναι αυτό του Eugenio Caballero, που ανέλαβε σχεδιαστής παραγωγής και στο παρελθόν έχει αποσπάσει το χρυσό αγαλματίδιο για τον "Λαβύρινθο του Πάνα" του επίσης μεξικανού Guillermo Del Toro. Τον ίδιο ρόλο είχε αναλάβει και στο οσκαρικό "Roma" του Alfonso Cuaron, οπότε τη σύνδεση μεταξύ του Caballero και των "Three Amigos" του σινεμά τη βλέπετε. 

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού:

Εν αναμονή περισσότερων νέων από τη νέα άκρως αναμενόμενη ταινία του Iñárritu για αυτό μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.