Κόπηκε ο Pepe Le Pew από το Space Jam 2 - Τι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ

Μια σκηνή ήταν η πέτρα του σκανδάλου
09 Μαρτίου 2021 13:41
Κόπηκε ο Pepe Le Pew από το Space Jam 2 - Τι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ

Ο Πέπε Λε Πιού, ο Γάλλος ασβός που φημίζεται για το επίμονο φλερτάρισμά του κόπηκε από το επερχόμενο Space Jam 2, παρά το ότι συμμετείχε κανονικά στην πρώτη ταινία με τον Michael Jordan. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Deadline υπήρχε μια σκηνή με τον ερωτύλο ασβό και την ηθοποιό Greice Santo (Jane the Virgin), η οποία κόπηκε και λέγεται ότι αναστάτωσε την ηθοποιό καθώς είχε ως σκοπό να περάσει ένα θετικό κοινωνικό μήνυμα και πως η συμπεριφορά του είναι ανάρμοστη. 

Λέγεται ότι η εν λόγω σκηνή είχε γυριστεί το 2019 όταν ακόμα στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρισκόταν ο Terence Nance, πριν αναλάβει ο Malcolm D. Lee τα καθήκοντά του στο "A New Legacy". Σε αυτή ουσιαστικά θα γινόταν μια παρωδία του "Casablanca" με τον Λε Πιου να εμφανίζεται ως μπαρτέντερ που φλερτάρει με μια γυναίκα (Greice Santo). Όπως περιγράφεται στο άρθρο του Deadline, "ο Λε Πιου ξεκινούσε να τη φιλάει στο χέρι, αυτή το τραβάει και τον βάζει στη διπλανή της θέση με δύναμη. Έπειτα του ρίχνει το ποτό της, κερνώντας του ένα χαστούκι τόσο δυνατό που γυρνάει μαζί με το σταντάκι που κάθεται. Το σπινιάρισμα σταματάει το χέρι του LeBron James, ο οποίος με τον Bugs Bunny ψάχνουν τη Lola και ο Pepe γνωρίζει που βρίσκεται. Ο Πέπε τους λέει ότι η  Πενέλοπε έχει θέσει περιοριστικούς όρους εναντίον του και ο James σχολιάζει το γεγονός πως ο Pepe δεν μπορεί να αγγίξει κάποιο άλλο Tunes χαρακτήρα χωρίς την συγκατάθεσή του."

Η υπόθεση αυτή ξέσπασε μετά από ένα δημοσίευμα των New York Times που κριτίκαρε τις ανάρμοστες τακτικές φλερταρίσματος του Λε Πιου ως μέρος της "κουλτούρας του βιασμού". Ωστόσο, το Deadline τονίζει πως η απόφαση να κοπεί ο Λε Πιου είχε παρθεί εδώ και αρκετό καιρό και πως δεν συμπέφτει με τη δημοσίευση του άρθρου. Να αναφερθεί πως η Santo στο παρελθόν έχει υπάρξει θύμα βιασμού για αυτό και έχει ιδρύσει την δική της ΜΚΟ για την ενίσχυση θυμάτων οικιακής και σεξουαλικής βίας. 

Δεν είναι ο πρώτος χαρακτήρας των Looney Tunes που προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα και πρότυπα, εξαιτίας του αμφιλεγόμενου παρελθόντος τους. Κάτι παρόμοιο συνέβη με τους Έλμερ Φαντ Και Γιοσέμιτι Σαμ στα νέα επεισόδια των Looney Tunes στο HBO Max. 

Τέλος, το Hollywood Reporter μεταφέρει ότι εντός της Warner Bros. πάρθηκε η απόφαση να κοπεί ο Πεπε Λε Πιου όχι μόνο από το Space Jam αλλά και από όλα τα επερχόμενα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά projects. Κάπως έτσι μπαίνει τέλος στον "Καζανόβα" ασβό των Looney Tunes, ο οποίο συστήθηκε πρώτη φορά στο κοινό το 1945.