Russell Crowe, Aaron Taylor-Johnson και Michael Stuhlbarg μαζί στην ταινία "Rothko"

Η Sam Taylor-Johnson σκηνοθετεί μια πραγματική ιστορία
08 Μαρτίου 2021 13:36
Russell Crowe, Aaron Taylor-Johnson και Michael Stuhlbarg μαζί στην ταινία "Rothko"

Ένας δυνατός θίασος συγκεντρώθηκε για τη νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει η Sam Taylor-Johnson, σκηνοθέτιδα του "Fifty Shades of Grey" και του "Nowhere Boy" της ταινίας με θέμα τα νεαρά χρόνια του John Lennon των Beatles. Ο λόγος για το Rothko, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Russell Crowe (A Beautiful Mind, Boy Erased), μαζί με τους Aaron Taylor-Johnson (Tenet, Nocturnal Animals) καθώς και τον Michael Stuhlbarg (Call me By Your Name, The Shape of Water). 

Η εν λόγω ταινία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την πραγματική ιστορία της 19χρονης Kate Rothko, κόρη ενός συλλέκτη έργων τέχνης, η οποία μένει ξαφνικά ορφανή και κηδεμόνας του μικρού αδερφού της. Μόνη και άπειρη, ζητάει τη βοήθεια των τριών κοντινότερων φίλων του πατέρα της. Μόνο που ανακαλύπτει πως αυτοί έχουν βάλει στο μάτι τα έργα του πατέρα της, με σκοπό να τα πουλήσουν παράνομα. Έτσι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα άτομα που τους ζήτησε κάποτε βοήθεια: έναν καθηγητή ανθρωπολογίας, έναν όχι και τόσο επιτυχημένο ζωγράφο και έναν πρώην λογιστή και νυν διευθυντή γκαλερί. Τι γίνεται όμως όταν ένα άτομο που δεν έχει να χάσει τίποτα συγκρούεται με αυτούς που θα έκαναν τα πάντα για να κερδίσουν; 

Το φιλμ βασίζεται στο βιβλίο "The Legacy of Mark Rothko" της Lee Seldes με την διασκευή να γίνεται από την Lara Wood. Δεν είναι όμως τα μόνα αξιοσημείωτα ονόματα που εμπλέκονται στην παραγωγή καθώς την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε η τέσσερις φορές βραβευμένη με Όσκαρ, Colleen Atwood, (Chicago (2002), Memoirs of a Geisha (2005), Alice in Wonderland (2010), Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)), ενώ διευθυντής φωτογραφίας ανέλαβε ο Jeff Cronenwerth, συχνός συνεργάτης του David Fincher και υπεύθυνος για τα κάδρα των "Fight Club", "The Social Network", "The Girl with the Dragon Tattoo", και "Gone Girl".