Η Disney κλείνει το στούντιο των "Ice Age"

Οριστικό λουκέτο για την Blue Sky Studios
10 Φεβρουαρίου 2021 08:31
Η Disney κλείνει το στούντιο των "Ice Age"

Οριστικά και αμετάκλητα μπαίνουν τίτλοι τέλους στο θρυλικό στούντιο των δημιουργών του Ice Age, καθώς η Disney κλείνει την Blue Sky Studios, που εδρεύει στο Connecticut. Αποτελούσε ένα από τα πολλά στούντιο που απέκτησε ο κολοσσός μετά την τεράστια εξαγορά της Fox των σχεδόν $72 δισ. δολαρίων. 

Λέγεται ότι το στούντιο παραγωγής κινουμένων σχεδίων ιδρύθηκε το 1987 από μια ομάδα animators και καλλιτεχνών, που ανάμεσά τους βρίσκονταν οι Chris Wedge, Michael Ferraro, Carl Ludwig, Alison Brown και David Brown. Απασχολούσε περίπου 450 εργαζομένους και από τη στιγμή που έγινε το deal το μέλλον ήταν ακόμη αβέβαιο. 

"Δεδομένων των τωρινών οικονομικών συνθηκών και μετά από πολύ σκέψη και εκτίμηση, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να κλείσουμε την Blue Sky Studios" ανέφερε εκπρόσωπος της Disney στο Hollywood Reporter.

Μερικά από τα πρόσφατα δημιουργήματα της Blue Sky, πέραν των ταινιών της "Εποχής των Παγετώνων", που έχει αποφέρει πάνω από $6 δισεκατομμύρια στο box office, συγκαταλέγονται τα Ferdinand, The Peanuts Movie, Spies in Disguise και Rio

Tags: