Το Soul ίσως να ήταν η τελευταία ταινία του σκηνοθέτη Pete Docter

Αποκαλύπτει πως ανέλαβε νέο ρόλο στην Pixar και επικεντρώνεται σε αυτόν
07 Ιανουαρίου 2021 22:12
Το Soul ίσως να ήταν η τελευταία ταινία του σκηνοθέτη Pete Docter

Το Soul μάγεψε και έκλεψε τις...καρδιές όλων όσων την παρακολούθησαν και ήδη θεωρείται ένα από τα μοντέρνα διαμάντια της Pixar. Αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας είναι ο σκηνοθέτης Pete Docter, ο οποίος στο παρελθόν μας χάρισε τα αριστουργηματικά και βραβευμένα με Όσκαρ, Up!(Ψηλά στον Ουρανό) και Inside Out (Τα Μυαλά Που Κουβαλάς), καθώς και το Monsters Inc. (Μπαμπούλας Α.Ε.), ενώ συνέλαβε και την ιδέα του Wall-E

Είναι αναμφισβήτητα ένας μοντέρνος "παραμυθάς" της Pixar ωστόσο φαίνεται πως το Soul θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του, όσον αφορά τη σκηνοθεσία. Σε ένα ειδικό αφιέρωμα που του έκανε το Hollywood Reporter αποκαλύπτει πως ο νέος ρόλος που ανέλαβε στην Pixar Animation Studios, αυτόν του Chief Creative Officer, δεν του αφήνει χρόνο να ασχοληθεί με την σκηνοθεσία. 

"Η δουλειά του CCO δεν είναι να κάνει ταινίες. Είναι το να καθοδηγεί τους υπόλοιπους. Αρχικά αγχωνόμουν γιατί νόμιζα θα ασχολούμαι με φορολογικά ζητήματα και πως θα με απομάκρυνε από την αγάπη μου, όμως ήταν ανέλπιστα ανταποδοτική."

Έχοντας αναλάβει το πόστο που παλιότερα κατείχε ο John Lasseter, μοιάζει προσγειωμένος και μιλάει με πλήρη γνώση και ειλικρίνεια για τη νέα του δουλειά στην Pixar, δείχνοντας συμβιβασμένος με την ιδέα πως δε θα σκηνοθετεί ταινίες πλέον. 

Έτσι δίνει και χώρο σε μια νέα ταλαντούχα γενιά animators να πάρουν τα ηνία σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Pixar και να βγουν στην επιφάνεια φρέσκες ιδέες και να διασφαλιστεί το δημιουργικό μέλλον της. Άλλωστε τέτοιες περιπτώσεις "πρόωρων συνταξιοδοτήσεων" έχουμε δει στο παρελθόν με την πιο τρανταχτή να είναι αυτή του θρυλικού Hayao Miyazaki, ο οποίος πολλές φορές δήλωσε να τα παρατάει, μόνο που με κάθε νέα του ιδέα επέστρεφε για να την υλοποιήσει. Γιατί όχι και ο Docter λοιπόν;