Demon Slayer: Έγινε η πιο εμπορικά επιτυχημένη ταινία στην Ιαπωνία, ξεπερνώντας το Spirited Away

Τρέλανε το ιαπωνικό box office
29 Δεκεμβρίου 2020 11:32
Demon Slayer: Έγινε η πιο εμπορικά επιτυχημένη ταινία στην Ιαπωνία, ξεπερνώντας το Spirited Away

Ένα από τα κορυφαία manga και anime των τελευταίων ετών, το Demon Slayer κυκλοφόρησε πρόσφατα την ταινία του στους κινηματογράφους και κατάφερε να τρελάνει το ιαπωνικό box office. Ο λόγος για το Demon Slayer the Movie: Mugen Train, που κυκλοφόρησε στα μέσα Οκτωβρίου και έκτοτε κατάφερε να κάνει συγκομιδή της τάξης των $337 εκατομμυρίων στο box office της Ιαπωνίας και όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας, με τους κινηματογράφους να υπολειτουργούν. 

Το Hollywood Reporter μεταφέρει πως οι συγκυρίες στην Ιαπωνία ηταν ιδανικές για μια τέτοια τεράστια box office επιτυχία για την κινηματογραφική μεταφορά της anime σειράς, διότι όλες οι Χολιγουντιανές παραγωγές μεταφέρθηκαν για το 2021 και έτσι έμεινε χώρος για το εγχώριο σινεμά να παίξει μπάλα χωρίς ανταγωνισμό και με ένα διψασμένο κοινό απέναντι.

Με διαφορά, όμως, το σημαντικότερό του επίτευγμα ήταν πώς ξεπέρασε τις εισπράξεις του Spirited Away ($308 εκ.) του θρυλικού Hayao Miyazaki και έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στην ιστορία του ιαπωνικού σινεμά. Μάλιστα, έσπασε το ρεκόρ IMAX προβολών, καθώς είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία του ιαπωνικού box office στο συγκεκριμένο format, με εισπράξεις άνω των $21 εκατομμυρίων.  

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Demons Slayer βασίζεται στο διάσημο manga που κυκλοφόρησε το 2016 από τον Koyoharu Kotoge όμως την ευρεία αναγνώριση έλαβε όταν διασκευάστηκε στην ομώνυμη anime σειρά. Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του manga ξεπερνούν τα 120 εκ. αντίτυπα.