Κυριαρχεί πέρα από κάθε προσδοκία το Wonder Woman 1984 στο πανδημικό box office

Αισιόδοξα τα πρώτα δείγματα της εμπορικής του πορείας παρά την ρευστή κατάσταση
28 Δεκεμβρίου 2020 12:35
Κυριαρχεί πέρα από κάθε προσδοκία το Wonder Woman 1984 στο πανδημικό box office

Ποιος θα το περίμενε ότι τελικά ο κόσμος θα ανταποκρινόταν στο κάλεσμα της Wonder Woman για το άκρως αναμενόμενο sequel τόσο έντονα, με τον κορωνοϊό να καλπάζει ακόμα; Φαίνεται πως οι θεατές διψούν για να πάνε στο σινεμά και επέλεξαν το Wonder Woman 1984 για να το κάνουν σε όσες αίθουσες και χώρες φυσικά επιτρέπεται. Στις ΗΠΑ η superhero ταινία της Patty Jenkins έκανε ταμείο της τάξης των $16.7 εκατομμυρίων μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, πραγματοποιώντας αυτομάτως ρεκόρ εισπράξεων για ταινία στην εποχή εν μέσω πανδημίας. 

Τα νούμερα αυτά ήταν τόσο αισιόδοξα που η Warner Bros. επισπεύδει τις διαδικασίες και ανακοίνωσε από τώρα το Wonder Woman 3 για κυκλοφορία μάλιστα στους κινηματογράφους. Βέβαια, τα νούμερα αυτά δε θυμίζουν σε τίποτα το αντίστοιχο ντεμπούτο της πρώτης ταινίας, καθώς προβλήθηκε κυριολεκτικά στις μισές αίθουσες (2.100 αίθουσες τώρα έναντι 4.100 τότε), ενώ είχε καταφέρει εισπράξεις άνω των $100 εκατομμυρίων μέσα στο πρώτο Σαββατοκύριακο.

Ο κορωνοϊός και η ρευστή κατάσταση στη βιομηχανία έχει μετριάσει πλέον και το τι να περιμένουν τα στούντιο από τα blockbusters τους. Ειδάλλως μια ταινία τέτοιου βεληνεκούς και budget εάν έφερνε κοντά στα $17 εκ. τις πρώτες μέρες του θα θεωρούνταν παταγώδης αποτυχία. Αυτά όμως σε άλλες εποχές...

Συνολικά, προσθέτωντας και την συγκομιδή του από τους κινηματογράφους διεθνώς -με την αγορά της Κίνας να παραμένει η 2η μεγαλύτερη- απέφερε $85 εκατομμύρια μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Box Office Mojo. 

Ουσιαστικά, το Wonder Woman 1984 έσπασε και το ρεκόρ του TENET τον περασμένο Σεπτέμβριο το οποίο τότε ακόμη και με το 70% των αιθουσών ανοιχτές, απέφερε $9.3 εισπράξεις τις πρώτες μέρες προβολής του.