O Tom Hanks πιστεύει ότι θα επιβιώσουν οι κινηματογράφοι αλλά με ένα κόστος

O καταξιωμένος ηθοποιός μιλάει για το μέλλον του σινεμά
28 Δεκεμβρίου 2020 10:36
O Tom Hanks πιστεύει ότι θα επιβιώσουν οι κινηματογράφοι αλλά με ένα κόστος

Μεγάλες προσωπικότητες του κινηματογράφου και του Χόλιγουντ γενικότερα προσπαθούν ο καθένας να ζυγίσουν το μέλλον της βιομηχανίας, στην μετά κορωνοϊού εποχή, την ώρα που γίνονται ριζοσπαστικές αλλαγές στα στούντιο και με τις streaming υπηρεσίες να αρπάζουν τη μια ταινία μετά την άλλη από τις αίθουσες. Ο Tom Hanks στο πλαίσιο της προώθησης της νέας του ταινίας, News of the World, σε σκηνοθεσία Paul Greengrass, εξέφρασε την άποψή του, έχοντας χρόνια εμπειρία τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο Collider, είπε πως θεωρεί ότι το μέλλον των αιθουσών θα αλλάξει δραματικά, καθώς θα προβάλλουν μόνο μεγάλες blockbuster ταινίες και όχι μικρότερες παραγωγές. Μια αλλαγή που μάλιστα πιστεύει πως θα ερχόταν αργά η γρήγορα:

Μια αλλαγή πλεύσης ερχόταν εξάλλου. Ήταν προ των πυλών. θα υφίστανται ακόμα οι κινηματογράφοι; Εννοείται, με σιγουριά. Νομίζω πως οι κινηματογράφοι όταν ανοίξουν κανονικά θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τι ταινίες θα δείχνουν. Οι μεγάλες blockbuster ταινίες φυσικά θα κυριαρχούν στις αίθουσες. Το News of the World ίσως να είναι και η τελευταία ταινία για ενήλικες, που σχετίζεται με ανθρώπους να μιλάμε για ενδιαφέροντα πράγματα και η οποία θα παιχτεί στις αίθουσες σε όλον τον κόσμο, επειδή μετά από αυτό που ζούμε, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος θα επιστρέψει σε αυτές, θα έχουμε πολλές περιπτώσεις Marvel ταινιών και άλλων franchises να παίζουν. 

Και η αλήθεια είναι πως θέλεις να βλέπεις αυτές τις φαντασμαγορικές ταινίες στη μεγάλη οθόνη επειδή στο σπίτι με την τηλεόρασή σου ίσως να υποβαθμίζεται η όλη οπτικοακουστική εμπειρία. Αλλά αυτό το κύμα αλλαγής που έφερε ο COVID-19 ήταν ένα τρένο που έφτανε με αργή ταχύτητα. Θαρρώ πως θα υπάρχει ένας σκασμός από ταινίες που θα βγαίνουν μόνο σε streaming και νομίζω ότι θα είναι εντάξει να τις παρακολουθεί κανείς έτσι γιατί θα είναι φτιαγμένες για την τηλεόραση ενός θεατή στο σπίτι" κατέληξε ο Hanks. 

H πρόβλεψη του Hanks θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και η πιο ρεαλιστική αφού σε αυτούς τους ρυθμούς κινούνταν εξάλλου η βιομηχανία από τότε που άνθισαν οι streaming υπηρεσίες. Έχουμε δει άλλωστε στο παρελθόν τα Netflix, Amazon και Apple TV να αρπάζουν κυρίως μεσαίου budget ταινίες και να τις μετατρέπουν σε "στολίδια" για τους καταλόγους τους. 

Το News of the World ήδη προβάλλεται σε κινηματογράφους ανά τον κόσμο, ενώ τη διεθνή διανομή του έχει αναλάβει το Netflix, το οποίο αναμένεται να το προβάλλει και στην Ελλάδα στις αρχές του 2021.