Πέθανε ο Boba Fett της original Star Wars τριλογίας, Jeremy Bulloch

Το σύμπαν του Star Wars αποχαιρετά έναν ακόμη θρύλο του
18 Δεκεμβρίου 2020 08:20
Πέθανε ο Boba Fett της original Star Wars τριλογίας, Jeremy Bulloch

Ο βρετανός ηθοποιός Jeremy Bulloch, που ήταν ο πρώτος που ενσάρκωσε τον εμβληματικό Boba Fett στην αυθεντική Star Wars τριλογία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Τον θάνατό του επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποί του, ο οποίος προήρθε από επιπλοκές του Parkinson. 

Αποτέλεσε τον ηθοποιό που φόρεσε την πρώτη Mandalorian στολή επί της μεγάλης οθόνης στο "The Empire Strikes Back" το 1980, ενώ επέστρεψε και για τη συνέχεια του στο "Return of the Jedi" του 1983, αφήνοντας την δική του υπογραφή στο σύμπαν του Star Wars. 

Ο Mark Hamill, γνωστός και ως Luke Skywalker, αποχαιρέτησε τον συνάδελφό του στο Twitter:

Ο Billy Dee Williams, που υποδύθηκε τον Lando Calrissian, με τον οποίο μοιράστηκαν αρκετές σκηνές μαζί, είπε και αυτός το δικό του αντίο:

Και ο πατέρας του Star Wars, George Lucas, είπε μερικά λόγια για τον θάνατο του ηθοποιού:

"Πρόσφερε τον τέλειο συνδυασμό μυστηρίου και απειλητικής παρουσίας στην ερμηνεία του Boba Fett. Ο Jeremy ήταν ένας πραγματικός τζέντλεμαν, που υποστήριξε πολύ τους Star Wars και τους θαυμαστές του και είμαι πολύ ευγνώμων για τη συμβολή του στο έπος και την κληρονομιά του."

 

Στην καριέρα του συμμετείχε σε πάνω από 100 ταινίες, ανάμεσά τους και στο James Bond: Octopussy, με πρωταγωνιστή τον Roger Moore. Μάλιστα, εμφανίστηκε σε αρκετά επεισόδια του Doctor Who του BBC την περίοδο μεταξύ 1960-1970. 

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την είδηση του χαμού του David Prowse, που ενσάρκωσε τον εμβληματικό Darth Vader στην πρώτη τριλογία Star Wars και τώρα το σύμπαν θρηνεί έναν ακόμη θρύλο του.