Βουτιά στο κενό έκανε το φετινό box office σε σχέση με πέρυσι

Ο κορωνοϊός προφανώς είναι η αιτία αυτής κατηφόρας
14 Δεκεμβρίου 2020 11:09
Βουτιά στο κενό έκανε το φετινό box office σε σχέση με πέρυσι

Με την πανδημία του COVID-19 να συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα, καθώς η ευρεία διάθεση του εμβολίου δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ούτως ώστε ο κόσμος να αποκτήσει μια ισχυρή ασπίδα προστασίας, έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία για το πόσο μεγάλη πληγή έχει προκαλέσει στην βιομηχανία του σινεμά.

Μια βιομηχανία η οποία αναγκάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες να προβεί σε ριζοσπαστικές κινήσεις, με αυτή του HBO Max και της Warner Bros. να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Christopher Nolan και ο Denis Villeneuve

Ένα tweet του συντάκτη του Box Office Guru, αποκαλύπτει μια σκληρή πτυχή της πραγματικότητας, τουλάχιστον όσον αφορά τους κινηματογράφους των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το box office έκανε κυριολεκτικά βουτιά στο κενό με πτώση που φτάνει το 96% σε σχέση με το 2019:

Μάλιστα, οι Top 10 ταινίες που προβάλλονται σε όσους κινηματογράφους είναι ανοιχτοί αυτόν τον καιρό, απέφεραν μόλις $5 εκατομμύρια. Συγκριτικά, την ίδια περίοδο το 2019 το box office μετρούσε σε ένα Σαββατοκύριακο εισπράξεις των $110.4 εκατομμυρίων.  Ίσως το πιο λυπηρό στατιστικό είναι πώς οι 9 από τις 10 ταινίες αποφέρουν μόλις $400 σε κάθε αίθουσα. 

Αν και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός αυτό, φωτογραφίζει πόσο μεγάλο είναι το πλήγμα και φυσικά η ανάγκη για επιστρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι ρυθμό σε όσο πιο φυσιολογικούς ρυθμούς γίνεται, με σκοπό τη διατήρηση της κινηματογραφικής εμπειρίας.