Ο David Fincher θα παίζει μόνο στο Netflix για τα επόμενα χρόνια

Μεγάλη συμφωνία του streaming γίγαντα με τον πασίγνωστο σκηνοθέτη
12 Νοεμβρίου 2020 18:33
Ο David Fincher θα παίζει μόνο στο Netflix για τα επόμενα χρόνια

Οι καλές σχέσεις μεταξύ Netflix και David Fincher εδώ και πάρα πολλά χρόνια καλά κρατούν. Η συνεργασία τους ξεκίνησε με το House of Cards, τη σειρά που έβαλε το Netflix στον χάρτη και το εδραίωσε ως ένα σοβαρό μέσο παραγωγής περιεχομένου, συνεχίστηκε με το Love, Death & Robots που έκανε μαζί με τον Tim Miller, έπειτα τη δημιουργία του Mindhunter και πιο πρόσφατα το πολυαναμενόμενο Mank.

Τώρα όμως απέδωσαν τους καλύτερους καρπούς τους. Και αυτό διότι ο streaming γίγαντας υπέγραψε πολυετή συμφωνία με τον βραβευμένο ηθοποιό των Fight Club και The Social Network. Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε ο Fincher μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Premiere για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα παράγει περιεχόμενο αποκλειστικά για λογαριασμό του Netflix. 

Μάλιστα δε συγκράτησε τα λόγια του -όπως συνηθίζει- και μίλησε αυτοσαρκαστικά για το deal αυτό:

"Ναι, έχω υπογράψει αποκλειστική συμφωνία με το Netflix για ακόμη τέσσερα χρόνια...και ανάλογα με την αποδοχή του Mank είτε θα πάω να τους δω και να τους ζητήσω σα βρεγμένο γατί τι μπορώ να κάνω για να εξιλεωθώ ή θα πάω με το τουπέ του αλαζονικού μ****α και θα τους ζητήσω να κάνω ασπρόμαυρες ταινίες. 

Στο ίδιο στιλ απάντησε και για τους λόγους που υπέγραψε τη συμφωνία:

Υπέγραψα αυτό το deal γιατί θέλω να δουλέψω όπως δούλευε ο Picasso, να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα, να σπάσω τα καλούπια ή να αλλάξω τον τρόπο που γίνονται τα πράγματα. Μου αρέσει η ιδέα του να έχω ένα καλούπι. Και ναι, παραδέχομαι ότι νιώθω παράξενα όντας 40 χρόνια σε αυτή τη δουλειά να έχω μόλις δέκα ταινίες στο ενεργητικό μου. Εντάξει, 11 αλλά οι δέκα είναι αυτές που μπορώ να θεωρήσω δικές μου. Αντικειμενικά είναι μια τρομακτική συνειδητοποίηση. 

Να θυμίσουμε ότι το Mank θα προβληθεί στις 4 Δεκεμβρίου μέσα από το Netflix και σε επιλεγμένους κινηματογράφους όπου αυτό είναι εφικτό λόγω της πανδημίας.