Φαβορί για τα επόμενα Oscars το ΜΑΝΚ μετά τις πρώτες διθυραμβικές αντιδράσεις

Το ασπρόμαυρο φιλμ του David Fincher φαντάζει... σινεφιλ διαμάντι!
02 Νοεμβρίου 2020 20:55
Φαβορί για τα επόμενα Oscars το ΜΑΝΚ μετά τις πρώτες διθυραμβικές αντιδράσεις

Ένα οσκαρικό φαβορί φαίνεται πως έχει στα χέρια του το Netflix με το Mank του David Fincher, παρά το γεγονός ότι το 2020 δεν είχε πολλές ταινίες γενικώς να επιδείξει λόγω της πανδημίας. Ήδη έγιναν αρκετές δημοσιογραφικές και ιδιωτικές προβολές του επερχόμενου βιογραφικού φιλμ εποχής, το οποίο φαντάζει σαν ένα...ασπρόμαυρο κινηματογραφικό διαμάντι, βάσει των πρώτων διθυραμβικών αντιδράσεων που έλαβε στα social media.

Σκηνοθέτες, όπως ο Rian Johnson (Knives Out, Star Wars: The Last Jedi) και κριτικοί ανήρτησαν τις spoiler-free εντυπώσεις τους από το Mank και πραγματικά το εκθειάζουν από την κορφή ως τα νύχια, με εκπληκτικές ερμηνείες, απαράμιλλη φωτογραφία και μιξάζ βγαλμένο από εκείνη την εποχή του Χόλιγουντ. 

 

 

 

Το φιλμ διηγείται το δράμα στα παρασκήνια του "Citizen Kane" του Orson Welles, όμως θα τα δούμε μέσα από την οπτική του Herman J. Mankiewicz ή αλλιώς "Mank" όπως θέλουν να τον αποκαλούν, τον αλκοολικό και απαθή σεναριογράφο της ταινίας, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου, Gary Oldman. Δίπλα του η Amanda Seyfried ως Marion Davies, η Lily Collins ως Rita Alexander, ο Arliss Howard ως Louis B. Mayer, Tom Burke ως Orson Welles αλλά και ο Charles Dance ως Williams Randolph Hearst. 

Κάπως έτσι το Mank αποκτά τον τίτλο του φαβορί από νωρίς για τα επερχόμενα βραβεία Oscars του 2021, τα οποία θα διεξαχθούν ψηφιακά και χωρίς κοινό για πρώτη φορά στην ιστορία. 

Το MANK θα κάνει ντεμπούτο στο Netflix στις 4 Δεκεμβρίου και σε επιλεγμένους κινηματογράφους ανά τον κόσμο -όσοι και όπου μένουν ανοιχτοί τουλάχιστον λόγω της πανδημίας..