Το sequel του The Social Network θέλει ο Aaron Sorkin αλλά υπό έναν όρο

Εάν ο David Fincher καθίσει ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη
09 Οκτωβρίου 2020 12:03
Το sequel του The Social Network θέλει ο Aaron Sorkin αλλά υπό έναν όρο

Το The Social Network κυκλοφόρησε ακριβώς πάνω στο ξεκίνημα της γιγάντωσης του κοινωνικού δικτύου που σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ ελέγχει την καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον πλανήτη. Αποτελεί το πιο κοντινό και ακριβές κοινωνικό πορτραίτο που έχουμε σε εύπεπτη μορφή για το πώς δημιουργήθηκε το Facebook και φυσικά τον άνθρωπο πίσω από αυτό, τον Mark Zuckerberg, τον οποίο υποδύθηκε μαεστρικά ο Jesse Eisenberg

Η ταινία είχε ένα αμφίσημο τέλος, καθώς έκλεισε με την εικόνα του ιδρυτή του Facebook ο οποίος έχοντας κερδίσει όλα όσα ήθελε, να πατάει μανιωδώς το refresh στο αναπάντητο αίτημα φιλίας της κοπέλας (Rooney Mara). Θα μπορούσε να έχει συνέχεια μια ταινία που ως έχει είναι ένα διαμάντι του σινεμά; Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος του φιλμ, Aaron Sorkin θεωρεί πως ναι και έχει μια φοβερή ιδέα για ένα sequel. 

Μιλώντας στο Happy.Sad.Confused. podcast ο Sorkin είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και ένας εκ των παραγωγών, Scott Rudin θα ήθελαν να δουν το The Social Network 2

Ο κόσμος με ρωτάει συνέχεια αυτό. Αυτό που ανακαλύψαμε ήταν η σκοτεινή πλευρά του Facebook. 

Η ιδέα του Sorking για ένα πιθανό sequel έχει να κάνει με την ιστορία του αρχικού επενδυτή του Facebook, Roger McNamee, ο οποίος κατέληξε να είναι τόσο δυσαρεστημένος με την εταιρία που έγραψε το βιβλίο με τίτλο "Zucked!". Εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα πως το κοινωνικό δίκτυο θα το χρησιμοποιούσαν για διάδοση ψευδών πολιτικών μηνυμάτων και πληροφοριών και ο McNamee ζήτησε τον λόγο από τον Zuckerberg και την CEO του, Sheryl Sandberg. Αν σας θυμίζει την απαρχή των fake news τότε πέφτετε μέσα. 

Μάλιστα, ο Sorkin θυμήθηκε τις συζητήσεις που είχε με τον McNamee λέγοντας:

Η Sandberg και ο Zuckerberg δεν νοιάζονταν ούτε στο ελάχιστο για να κάνουν κάτι για αυτό. Όλη η υπόθεση καταλήγει με τον McNamee στο ασφαλές meeting room του υπογείου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον McNamee να ενημερώνει τα μέλη της επιτροπής για το πώς το Facebook καταλύει τη δημοκρατία. Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα εδώ και κάτι πρέπει να γίνει. 

Βάζει όμως έναν όρο για να κάνει το sequel:

Θα την γράψω μόνο εάν ο David (Fincher) την σκηνοθετήσει. 

Τώρα, εάν ο Fincher ψήνεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν το ξέρουμε αλλά είναι από τους λίγους σκηνοθέτες εκεί έξω που δεν σκηνοθετεί sequels ταινιών. Τον Δεκέμβριο άλλωστε ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία με τίτλο MANK για το making of του "Citizen Kane" για λογαριασμό του Netflix.