Το TENET έσπασε το φράγμα των $200 εκατομμυρίων στο box office

Διεθνώς τα πηγαίνει καλά, όχι όμως το ίδιο και στις ΗΠΑ
14 Σεπτεμβρίου 2020 14:05
Το TENET έσπασε το φράγμα των $200 εκατομμυρίων στο box office

Κόντρα στον κορωνοϊό προσπαθεί να πάει το TENET αλλά δυστυχώς δεν του βγαίνει και ειδικά όσον αφορά τις ΗΠΑ. Η νέα ταινία του Christopher Nolan συνέχισε σταθερά την πορεία της στο box office και μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο ξεπέρασε τα $200 εκατομμύρια παγκοσμίως σε εισπράξεις. 

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί προφανώς τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία μετά το lockdown της πανδημίας, η γενικώς χλιαρή πορεία του δεν φαίνεται να δικαιολογεί πλήρως το άνοιγμα των κινηματογράφων σε ευρεία κλίμακα, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι και το κύριο δείγμα της Warner Bros.

Μέχρι στιγμής όμως οι διεθνείς αγορές έχουν κουβαλήσει την εμπορική επιτυχία -για τα δεδομένα της πανδημίας- του TENET καθώς το 25% των εσόδων έχουν προέρθει από την κινεζική αγορά, ενώ μόλις τα $30 εκατομμύρια εξ αυτών προέρχονται από τις ΗΠΑ. Παράλληλα η Warner Bros. αντιλαμβανόμενη ότι δεν προκαλεί τον πάταγο που περίμενε πως θα κάνει το κατασκοπικό θρίλερ του Nolan, σταμάτησε να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για τις εισπράξεις του. 

Το ερώτημα μένει στο που θα καταλήξει η μπίλια για την εισπρακτική πορεία του Tenet, για το οποίο προφανώς και δεν φτάνουν τα $200 εκατομμύρια που κόστισε μόνο η παραγωγή του. Οι αναλυτές λένε πως θέλει να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα $500 εκατομμύρια ώστε να ισοφαρίσει τα κόστη του και κάτι τέτοιο δεδομένης της κατάστασης φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.